ODTÜ, 60. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ, 60. kuruluş yıl dönümünü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 10:24

Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un Hezarfen Heykeli ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi girişi Batı Platformunda açıldı. ODTÜ Senatosu’nun kararıyla Prof. Dr. Korkut Boratav ile Prof. Dr. Ayhan Ulubelen’e Üstün Hizmet Ödülü; Mehmet Ali Acartürk, Prof. Dr. Sevda Bekman ve Ayşegül İldeniz’e Takdir Ödülü verildi.

Haberin Devamı

ODTÜ’nün kuruluşunun kutlandığı ODTÜ GÜNÜ; bu yıl 27 Mayıs 2016 Cuma günü, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM)’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

 

ODTÜ, kuruluşunun 60. yıl dönümünün kutlanacağı ODTÜ Günü’nün, ODTÜ KKM A Salonu’nda, saat 10:30’da başlayan birinci bölümünde, “ODTÜ Üstün Hizmet ve Takdir Ödülleri” takdim edildi. Törenin ODTÜ KKM Kemal Kurdaş Salonu’nda, saat 14:30’da başlayan ikinci bölümünde ise “ODTÜ Üstün Hizmet ve Takdir Ödülü” ile “Turan Baskan Üstün Hizmet, Hizmet ve Teşvik Ödülü” almaya hak kazanan ODTÜ’nün idari personeline ödülleri verildi. Törende, ODTÜ’ye 20 yıl hizmet vererek emekli olan akademik ve idari personele hizmet plaketleri ile ODTÜ’de 40, 35, 30, 25, 20 hizmet yılını dolduran mensuplara hizmet belgeleri takdim edildi.

 

Haberin Devamı

Senato Kararıyla ODTÜ Üstün Hizmet Ve Takdir Ödülleri

 

Prof. Dr. Korkut Boratav’a; tarımsal yapıların iktisadi ve toplumsal dönüşümü, gelir bölüşümü ve Doğu Avrupa ülkelerindeki planlı ekonomik sistemin evrimi üzerinde yoğunlaşan çalışmaları; iktisat teorisi ve politikası alanına özgün katkıları, bu alanlardaki uygulamalı araştırmaları ve yol gösterici eleştirel analizleri; iktisat dışındaki sosyal bilim disiplinlerini de etkileyen katkıları; genç nesillere örnek oluşturan çalışkanlığı ve üretkenliği nedeniyle; Prof. Dr. Ayhan Ulubelen’e; ülkemizde doğal ürünler kimyasının öncülerinden olarak spektroskopik yöntemlerin ve özellikle NMR’ın doğal ürünlerin yapı tayininde kullanımındaki önderliği; alanının ülkemizde gelişmesini sürdüren uzman ve bilim insanlarını yetiştirmesi; bitkilerden izole ettiği yüzlerce yeni maddeyi uluslararası dergilerde yayımlayarak bilime yaptığı önemli katkılar; toplumsal ve çevresel sorunlara duyarlı gençlere ve bilim insanlarına örnek olması nedeniyle Üniversite Senatosu’nun kararıyla “ODTÜ Üstün Hizmet Ödülü” verildi.

 

Haberin Devamı

ODTÜ Takdir Ödülü’ne ise; Mehmet Ali Acartürk, Prof. Dr. Sevda Bekman ve Ayşegül İldeniz; eğitim ve teknoloji alanlarındaki çalışmalarından ötürü layık görüldüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!