Başlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru ErkeAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Gelinim Mutfakta ayrılık acısı tarifi ekran başındaki izleyiciler tarafından merak edildi. Tortelini ekmeği ile hazırlanan ayrılık acısı tarifi, Enchilada sosu ile enfes bir tada dönüşüyor. İşte, ayrılık acısı nasıl yapılır merak edenlere, Gelinim Mutfakta ayrılık acısı tarifi ve malzemeleri...
#Ayrılık Acısı TarifiBir tatil planı yapmak insana çoğu zaman gerçekleştirmekten daha fazla heyecan veriyor. Konaklayacak, yemek yenecek yerlerin seçimi, hatta kurulan hayaller, sonuçta tatile çıkılsa da çıkılmasa da yaşamı daha anlamlı kılıyor. Mayıs içinde Bodrum ve Çeşme’ye keşif seyahatlerim oldu. Gittiğim yerler içinde beğendiğim mekanları bayram öncesinde sizinle paylaşmak istedim...
#MÜGE AKGÜNDerbeder, bakımsız Bolonya zengin yemek kültürü olmasa bile tarihiyle dikkat çekecek İtalya şehirlerinden. Dünyanın en eski üniversitesi Bologna'da. Ayrıca bir lezzet rotası olarak İtalyan mutfağına tortellini, tagliatelle, mortadella, bolonez sosu dahil pek çok lezzet armağan etmiş. Bologna günümüzde ise yeni müzeler, restoranlar, barlarla yeni bir çehreye bürünmüş. 36 saatte Bologna'da gezilecek yerler...
#Bologna Nerede Yenir