Yemekler Divan’dan

Güncelleme Tarihi:

Yemekler Divan’dan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 01:26

FORMULA 1 Petrol Ofisi Grand Prix’de A Kule VIP, Formula Organizasyon Merkezi, Medya Center ve Yarış Kontrol Ofisi’nin yiyecek içecek servisleri Divan tarafından yapıldı. 25-26-27 Ağustos tarihlerinde hizmet veren şirket. 600 kişiyle çalıştı ve 30 servis istasyonu kullandı. VIP A kulede, kırmızı ve beyaz şaraplarda Kavaklıdere tercih edildi. Divan’ın endüstriyel yemek markası ’7 yedi’ ise izleyici büfe hizmetleri için yaklaşık 110 bin kişilik hazırlık yaptı. İstanbul Park’ta 36 bin 500 ton balıklı, kaşarlı ve kaşarlı-salamlı sandviç, 36 bin 500 hot dog. 36 bin 500 hamburger, 150 bin şişe su, 185 bin şişe meşrubat ve 80 bin bira servise sunuldu.

1500 kişilik yemek hazınlanan VIP A kulenin yemek mönüsünde ise şunlar vardı:

Soğuk Büfe:
Akdeniz yeşillikleri salatası zeytinyağ limon soslu, sebzeli makarna salatası, roka salatası siyah zeytinli semizotu salatası yoğurt soslu, soğuk et çeşitleri, zeytinyağılı barbunya fasulye,

Sıcak Büfe: Makarna çeşitleri özel soslarla (tortelini, penne, spagetti), ıspanaklı kol böreği, sebzeli piliç sote, file fırın, patlıcanlı kuzu kebabı, mengen pilavı, kremalı patates

Tatlı Büfesi: dondurma, çikolata çeşmesi, şekerpare, kazandibi, meyve salatası, mevsim meyveleri

İçkiler: Meşrubatlar ve Kavalıdere narince (beyaz), Kavaklıdere Ancyra (kırmızı)

PROTOKOLE ÖZEL MÖNÜ

A Kule VIP’te Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu’nun da yer aldığı protokole sunulan özel mönüde ise şunlar vardı:

"Enginar salata fava ile börek çeşitlemesi: Peynirli su böreği, ıspanaklı cevizli tepsi böreği, patlıcanlı tepsi böreği. Mantar soslu bonfile-beğendi eşliğinde. Vanilya soslu incir tatlısı. Kavrulmuş cevizli tartalet içerisinde vanilyalı dondurma."

İtalya’daki bağından getirip, hediye etti

TOYOTA Formula 1 Takım Pilotu Jarno Trulli, dünkü yarış öncesinde Toyotasa Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile buluştu. Toyota Motor Home’da Sabancı’yla bir araya gelen Trulli, Sabancı’ya, İtalya’da kendi bağında yetiştirdiği üzümlerden yapılan şarapları hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!