YENİ YIL KEHANETLERİ

Güncelleme Tarihi:

YENİ YIL KEHANETLERİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2012 10:26

“Siz, bazı şeyleri görür ‘neden’ dersiniz; ben, hiç olmayan şeyleri düşler ve ‘neden olmasın’ derim...” Bernard Shaw abinin hayal gücü üzerine söylediği bu müthiş kelamı hep ilke edindim kendime. “21 Aralık’ta kıyamet kopacak mı?” tantanaları başladığında, yine aynı ilkeye sarıldım.

Haberin Devamı

 NASA bile açıkladı ki; bu sadece bir “dünya” efsanesi... Ama yine de insanları cezbediyor, hayal güçlerini kışkırtıyor. Bazıları da 2012 model Nuh’un gemisinde yer almak için Şirince’ye koştular. Bırakın gitsinler Selçuk’un Şirince’sine, Fransa’nın Bugarach köyüne... İnanan inansın, inanmayan dalgasını geçsin... Ben de geçtim bizim 6. duyu destekli bir “bilgi bankası” olan “gerçeğin taşıyıcısı” Aslı’nın karşısına, neymiş bu 21 Aralık anlatsın istedim. Tabii bu arada 2013 kehanetlerini sormayı da unutmadım... Türkiye’nin ekonomisinden Ortadoğu’nun kaderine, Obama’nın geleceğinden, bizim yıldızlara kadar papatyanın yapraklarını koparttık birlikte. Siz inanırsınız inanmazsınız bilmem ama ben Shaw ustanın “neden olsamasın” hayalini sonuna kadar yaşamaktan tarafım. Haydi gelin “kristal küreye” birlikte bakalım.

Haberin Devamı

* Aylarca konuştuk, sonunda geldi çattı büyük gün... Ne dersin Aslı, 22 Aralık sabahı “Güneşi Gördüm” diyerek uyanabilecek miyiz? Yoksa keşke ünlüler gibi biz de Şirince’ye mi atsaydık kapağı diyeceğiz?

- İnan orası bence daha tehlikeli... Bu kadar çok insanın o küçücük köyde toplanması çok yanlış. Orada toplanan enerji kargaşaya, hatta yangına bile dönüşebilir. 21 Aralık’ın diğer günlerden bir farkı yok ki... Asıl kıyamet insanların kendi içinde kopacak.

* Tam kurtulduk derken bombanın fitilini içten yakıyorsun...

- Korkacak bir şey yok... Herkes için bir Rönesans olacak. Yepyeni bir hayat vaat ediyor 2013. Kıyamet yanlış kelime... Allah’tan başka kim bilebilir kıyametin ne zaman kopacağını. Herkes kendi öz benliklerine dönecek. Bu içsel bir arınma, yeniden doğuş... Tamamen şeffaf bir dönemin gelişi. Tüm maskelerin düşüşü ve maskelere veda zamanı.

* Yani sonu mu geliyor maskeli baloların?

- Baloları bilmem ama sahte yüzlerinin sonu geleceği kesin. Kim ak, kim kara, kim iyi, kim kötü belli olacak. Kimin ne mal olduğu anlaşılacak. Saman altından su yürütmek yok artık. Hayatı bir mahkeme salonu gibi düşün... Hem davalı, hem davacı, hem hakim, hem savcıyız...

* Peki ya temyiz hakkı var mı bu davalarda?

- Kalbi temiz olanların temyize ihtiyacı olmayacak. Ama kötülerin böyle bir hakkı yok.

* Kötüler yandı gülüm keten helva desene...

- Hem de ne yanmak. Diyelim ki birinin burnunu kırdın, arkanı döner dönmez kapı çarpıp burnunu kıracak. Anlayacağın karma çok hızlı çalışacak.

* Etme bulma dünyasında iyilerin payına ne düşecek peki?

- İyileri, inanılmaz güzel bir dönem bekliyor. Kıyamet sadece kötüler için geçerli.

TÜP BEBEK PATLAMASI YAŞANACAK

* Diyorsun ki, Gargamel’in borusunun ötmediği bir “Şirinler” köyü gibi olacak dünya...

- Aynen öyle. 2013 tam anlamıyla bir “ayna yılı” olacak. Bu yüzden şeffaf bir dönem diyorum ya... Herkes kendinin ve birbirinin gerçek yüzünü görebilecek. Bunu başaramayanların sonu gelecek. Hatta aynanın arkasındaki spritüel dünya ile gerçek dünya da birbirine çok yaklaşacak. Yani aynada yalnız kendini görmeyeceksin, bir yüz de aynanın arkasından sana bakacak. Üç harfliler ve arafta kalmış ölüler, başka gezegenden gelenlerle iletişim artacak.

* Üç günlük dünya’da bir de üç harfliler korkusu mu yaşayacağız?

- Yine söylüyorum sadece kötüysen korkmalısın. Çünkü 2013 bedel ödeme yılı.

* Tamam, işin ruhani tarafı böyle... Peki ya pratikte neler olacak?

- Mesela tüp bebek patlaması yaşanacak.

* O nereden çıktı şimdi durup dururken?

- Artık doğal yollardan bebek yapmanın zorlaşıp deri hastalıklarının artacağı bir döneme giriyoruz. Sormadan nedenini ben söyleyeyim; yılan gibi deri değiştireceğiz. Viral hastalıklarda da çok büyük bir artış yaşanacak ve var olan ilaçlar yeni virüslere cevap veremez durumda olacak. Daha önemlisi kanser vakalarında belirgin bir artış görülecek.

KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR

- Haydaa... Biraz önce Şirinler köyü gibi dedin, şimdi Dante’nin cehennemine çevirdin tabloyu.

- Hemen karalar bağlama. Her zehrin bir panzehiri var. Yeni antivirüsler bulunacak, kansere çözüm de bu yıl.

Haberin Devamı

Gel biraz daha somut olaylara geçelim. Türkiye ekonomisini ne bekliyor 2013 yılında?

- Çok güzel günler... Türk lirasının değeri artıyor ve dengeler oturuyor. Özellikle moda ve giyim sektöründe dünyanın gözü Türk tekstilinin ve modacılarının üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız da dünya çapında önemli bir koltuğa oturacak.

TÜRKİYE AB’NİN GÖZÜNÜ KAMAŞTIRACAK

* Peki dedikleri gibi Türkiye, Ortadoğu’nun yıldızı olacak mı?

- Türkiye bir dönem büyük bir güç kazanacak. Ancak bunu hazmedemeyen bazı Ortadoğu ülkeleri hileleriyle, desteklerini kesip Türkiye’nin liderlik koltuğuna oturmaması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar.

* Avrupa Birliği’ni neler bekliyor?

- Gerçek anlamda büyük bir kriz. Birliğe yeni katılan Balkan ülkeleri yapılan kısıtlamalarla üye değil üyecik konumuna düşecek. AB son yıllardaki büyümesinden pişmanlık duyacak.

* Peki bizim payımıza ne düşecek bu karmaşada?

- Türkiye, AB’nin gözlerini kamaştıracak ve şu ana kadar almadıkları için bin pişman olacaklar.

* E o zaman artık bir kıyak yaparlar bize...

- Evet... Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı özellikle Türkler’e mülk edinme karşılığında, AB ülkelerinde vatandaşlık hakkı verilecek. Anlayacağın adalet yerini buluyor.

ESMA ESAD EŞİNİ TERK EDECEK

* Anladık, Avrupa’da adalet yerini buluyor da, Ortadoğu’nun durumu ne olacak? Savaş var mı savaş?

- Yok, ufak tefek çatışmalar devam edecek ama 3. Dünya Savaşı’nı başlatacak gibi değil durum.

* Peki bu arada Esad paçayı kurtarabilecek mi?

- Oldukça zor görünüyor. Başak burcu olan Esad’ın inatçı kişiliği ülkesine ve çocuklarına büyük zarar veriyor. İnadını bir kenara bırakıp kaçma kararı verdiği zaman her şey için çok geç olacak.

* Esad gitti gider diyorsun...

- Kesinlikle köklü bir değişim var. Ülkenin başına Amerika’nın gizliden gizliye desteklediği bir kukla başkan gelebilir. Türkiye ile Suriye ülke arasındaki olumlu ilişkiler yeniden başlayacak ama Esad ile eşi arasında aynı şeyler söz konusu değil.

* Desene adama bir darbe de karısından...

- Esma Esad eşini terk edip başka bir ülkede moda–tasarım dalında isim yapacak ve büyük bir popülarite kazanacak. Esad’a verebileceğim en büyük tavsiye ise babalığını ön plana çıkarması... Çocuklarının başına gelebilecek zararları ancak böyle önleyebilir.

ABD’DE DOĞAL AFETLER YILI

* Ortadoğu’yu da hallettik, gelelim Amerika’ya...

- Obama ikinci kez seçildiğine bin pişman olacak. Dünyanın dengelerini bozan Amerika’dan intikamı tabiat ana alacak. Boşuna etme bulma dünyası demedim. Hortumlar, fırtınalar, büyük doğal afetler bekliyor ABD’yi. Ekonomisinde ise çarklar asla yerine oturmayacak.

* Dedikleri gibi “aman petrol” yıllarımız geri mi dönüyor?

- Dünya petrol rezervlerinde büyük sıkıntılar yaşanacak ama Türkiye bu durumdan kârlı çıkacak. Türkiye’nin bu atağı önümüzdeki üç yıla yayılacak ve bu durum üç ülke ile barış ve dostluk koalisyonu getirecek.

* İnternete bomba gibi düşecek bu söylediklerin...

- İnternette asıl başka bir bomba var. Yine insan fazlalığından müthiş bir enerji oluştu internette. Bu, büyük sorunlara neden olabilir. Ülkelerin internet ağları kopacak; Twitter, Facebook, mail iletişimleri uzunca bir süre duracak. Hatta kısa süreliğine faks, mektup dönemine dönebiliriz.

* “Geçmişe Dönüş” mü yapıyoruz?

- Yok geleceğe de gidiyoruz. Mesela Bill Gates, bu yıl teknolojiyi 3. boyuta taşıyacak. Bu yeni 3D projesi ile çok yakın zamanda tıpkı Steve Jobs gibi tekrar tartışılmaz bir efsane olup dünyadaki görevini tamamlayacak.

* Görevini tamamlayacak derken?

- Gates’in bedenindeki devreler, projesindeki devreler kadar güçlü olmayabilir. Kendine dikkat etmeli. Vücuttaki bu kısa devreleri hepimiz yaşayabiliriz.

* Kabak yine bizim başımıza patladı!

- Bu yıl insan beyinlerinde kısa devreler oluşabilir. Özellikle psikolojik rahatsızlıklarda çok büyük bir artış olacak. Bu da depresyonları ve boşanmaları beraberinde getirecek.

* Peki bu kısa devrelerden kurtulma şansımız yok mu?

- Şapka ve bere takanlar bu durumdan çok fazla etkilenmeyecek. Ayrıca pembe, kırmızı gibi kışkırtıcı renklerden uzak durulmalı. Gri, siyah, beyaz ve toprak rengi giysiler tercih edilmeli.

* Şu kadarcık aklım vardı, onu da aldın Aslı. Bari son olarak benim için bir şey söyle, n’olacak bu halim?

- Görmüyor musun, senin başına talih kuşu konmuş zaten...

Haberin Devamı

YILDIZLAR VE 2013

Yıldızlar, yıldızların geleceğini nasıl etkileyecek? Lady Gaga’dan Sezen Aksu’ya, Hülya Avşar’dan Brad Pitt’e kadar bilumum yerli yabancı şöhret erbabının istikbaline buyur ola...

Lady Gaga: Yaşayacağı ciddi sağlık problemlerinden dolayı sahnelerden ve işlerinden uzak kalacak.

Angelina Jolie ve Brad Pitt: Angelina’yı bir Oscar ya da en az onun kadar değerli bir ödül bekliyor. Çok mutlu olmasalar da aile düzenleri devam edecek. Bu arada aileye bir kız çocuk daha katılacak.

Ebru Gündeş: Yatırımlarında bu sene artış görünüyor. Eğer çocuk yapmaya karar verirse bir erkek evlada sahip olacak. Bu yıl nazar enerjisine çok dikkat etmeli. Yapacağı televizyon programıyla yıldızı daha da parlayacak. Kısaca onun için tam bir zirve yılı olacak.

Gülben Ergen: Sürpriz bir evlilikle herkesi şaşırtabilir. Müzik dışındaki bir alanda ticarete atılıp başarısını orada da kanıtlayacak.

Kıvanç Tatlıtuğ ve Azra Akın: Kıvanç Tatlıtuğ, çok önemli bir yabancı proje ile dünyaya açılacak. Yurtdışında sürpriz bir şekilde evlenebilirler ama “Nikahta keramet vardır” sözü sanki onlar için söylenmemiş.

Hülya Avşar: Aşksız geçen son iki yılın acısını çıkartacak. Gözlerden ve basından uzak, muhtemelen kendinden yaşça küçük biriyle yaşayacağı mutlu bir ilişki onu bekliyor. Aşkı bulan Avşar kızını bulabilene aşk olsun.

Acun Ilıcalı: Hem özel, hem iş yaşamındaki ikilemlerden kurtulması lazım. İş hayatında değişiklikler yaşayabilir. Televizyon bürokrasisinden sıkılıp kendi kanalını kurması an meselesi. Şubat ayı onun için bir dönüm noktası. Kararlarını alırken ince eleyip sık dokuması gerekiyor.

Meryem Uzerli: Yepyeni bir proje ile geliyor. Sadece Hürrem’den ibaret olmadığını kanıtlayacak. Yıldızının parlaklığı yurtdışından bile görünecek. Çok büyük maddi kazançlar yaşayacak. “Muhteşem Yüzyıl bitiyor mu?” diye sorarsanız... Bu yeni proje söz konusu olduğuna göre yorumu size bırakıyorum.

Cem Yılmaz: Adını asparagas bir aşk skandalına karıştırmaya çalışacaklar. Eşini şimdiden uyarıyorum, bu yalan ve düzmece haberlere inanmasın. Ahu Yağtu’yu da iş hayatında büyük başarılar bekliyor. Yılmaz’ı televizyonda bu sene daha sık göreceğiz. Antikalarla ilgili çok ilginç bir gelişme onları bekliyor.

Cem Uzan: Geleceği ile ilgili verdiği en doğru karar ve evlilik... Aynı zamanda en doğru işi de yaparak çok büyük bir ferahlık yaşayacak. Kısaca 2013, Cem Uzan için en’lerle dolu bir yıl olacak.

Tarkan: Tamamiyle tarzının dışana çıkacağı yepyeni bir albüm ile hayranlarını bir kez daha kendine bağlayacak. Yurtdışında hem iş hem de gayrimenkul alanında yatırımlar yapacak. Dostluk ve arkadaşlıklarına dikkat etmesi gerekiyor. Bir fotoğraf ya da bir haber ile bir skandala adı karışabilir.

Sezen Aksu: Aşk hayatına yepyeni bir heyecan gelecek. Bütçesine çok dikkat etmeli. Oğlunun aşk ya da iş hayatıyla ilgili gurur duyacağı bir gelişme yaşayacak. Hayatını konu alan bir film ya da kitap piyasa sürülebilir.

Deniz Seki: Mart ayı, onun ayı. İnanılmaz bir albümle geri dönüyor. Kendi yaptığı iki şarkı Türkiye’de hit olacak. Aşk hayatında da temmuzda yılın fırsatını yakalayıp turnayı gözünden vuracak. Nazar enerjisine ve harcamalarına dikkat etmeli, abartıya kaçmamalı.

Arda Turan: Atletico Madrid’i bekleyen kargaşa döneminden o da nasibini alacak. Avrupa’daki beş büyük takımdan birine transferi ile ilgili büyük bir ikileme düşecek. Sakatlıklara dikkat etmesi gereken bir yıl. Ticarete atılıp otomotiv işiyle uğraşabilir.

Haberin Devamı

BURÇLARINIZA GÖRE 2013 NASIL GEÇECEK?

Koç: Vizyonu değişecek olan Koçlar, bu sene radikal kararlar alıp mutlu olacaklar.

Boğa: Ektiklerini biçtikleri bir döneme giriyorlar. Artık kendilerini ruhsal olarak yormamalılar.

İkizler: Her ne kadar ikilemlerde kaldıklarını düşünseler de net kararlar alacakları bir yıl onları bekliyor.

Yengeç: Perde açılıyor, artık yengeçler sahnede. Aman abartıdan uzak durun.

Aslan: Bundan sonraki tüm yaşamlarını etkileyecek imzalar atacaklar. Yanınıza şahit almayı unutmayın.

Başak: Dar alanda kısa paslaşmalardan kurtulun. Riskler alıp büyük adımlar atmanın zamanı geldi.

Terazi: Son iki yılın acısını çıkarıp labirentlerden kurtulacaklar. Tünelin ucundaki ışık gözüktü.

Akrep: Bu yıl altın yılınız, yastık altı yapmayın!

Yay: Oktan fırlamış yayları bu sene tutabilene aşk olsun. Eros meleği bu yıl sizler için çalışacak.

Oğlak: Kazanacaklar ve kazandıracaklar... Farkındalık yaşayacak ve fark yaratacaklar.

Kova: Kovalar bu sene ağzına kadar doluyor. Aşka ve paraya doyuyor.

Balık: Yedi kat yerin altını gören balıklar, yedi kat yerin üstünü de görmeye başlayacaklar. Muhteşem Yüzyıl’ı yaşayacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!