YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 11:32

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 9 Eylül'de yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS) sonbahar dönemi etabının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Söz konusu sınava ait temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları geçtiğimiz günlerde sınava katılım sağlayan adayların erişimine açılmıştı. Peki, YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

2018-YDS sonbahar dönemi sınavının sonuçlarının açıklanacağı tarih, sınava katılım sağlayan on binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Sınava ait soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının da yayımlanmasının ardından beklenti içine giren adaylar, sorgulamalarına hız verdi. İşte, 2018-YDS sonbahar dönemi sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih...

ÖSYM tarafından düzenlenen ve yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ile yüksek lisans öğrencisi adayları gibi çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı 2018-YDS Sonbahar Dönemi sınavının sonuçları, 4 Ekim 2018 tarihinde açıklanacak. Konu hakkında bir gelişme ya da ÖSYM'den açıklama yapıldığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

YDS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

9 Eylül’de gerçekleştirilen 2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS Sonbahar Dönemi) temel soru kitapçıklarının yüzde 10’u, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden açıklandı.

Haberin Devamı

Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle soruların tamamına ulaşabilir. ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular soruluyor.

2018-YDS SONBAHAR DÖNEMİ TEMEL SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI İÇİN TIKLAYIN

YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. O nedenle YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor. Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!