Kuvvetli yağmur geliyor! İşte günün hava durumu uyarıları

Güncelleme Tarihi:

Kuvvetli yağmur geliyor İşte günün hava durumu uyarıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2018 14:50

Günün her saatinde farklılık gösteren hava durumu, bu gün de araştırılan konular arasında yer alıyor. Yurt genelinde bölgelere göre farklılık gösterecek olan hava durumu, özellikle güney kesimlerde kuvvetli yağışa maruz bırakacak. Peki, nüfusun yoğun olarak yer aldığı İstanbul,Ankara,İzmir gibi bölgelerde hava durumu nasıl olacak? İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan günün hava durumu bilgileri

Haberin Devamı

Bu sene kar yağışının gerçekleşmemesi nedeniyle odak noktası olan hava durumu haberleri, bu kez sıcaklık için araştırılıyor. Hava durumu verilerini edinerek haftaya sürprizle başlamak istemeyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. Peki, rüzgarın saatte 60 km hıza çıkabileceği uyarısı verilen hava durumu bilgilerine göre sıcaklık nasıl olacak? İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler

Meteoroloji'den hava durumu uyarıları ve raporları gelmeye devam ediyor. Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Rize, Artvin, Bayburt, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Rüzgarın; Marmara’nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 8 derece artacağı, Marmara'nın kuzeyinde kuvvetli kuzeyli rüzgar, Kıyı Ege'de kuvvetli yağışla birlikte 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara’nın kuzeyinde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Adana ile Osmaniye'nin kuzey ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

İstanbul 11 Şubat 2018 Pazar günü hafif yağışlı, sıcaklık 13 derece, İstanbul 12 Şubat 2018 Pazartesi günü hafif yağışlı, sıcaklık 8 derece, İstanbul 13 Şubat 2018 Salı günü çok bulutlu, sıcaklık 9 derece, İstanbul 14 Şubat 2018 Çarşamba günü hafif yağışlı, sıcaklık 13 derece, İstanbul 15 Şubat 2018 Perşembe günü hafif yağışlı, sıcaklık 11

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!