Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi

Güncelleme Tarihi:

Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 07:00

Pazar gecesi Aksaray, Nevşehir, Samsun ve Giresun’da aşırı yağışlar sonrasında yaşanan sel felaketi dün de Kırklareli’ni vurdu.

Haberin Devamı

KIRKLARELİ’Nİ SEL VURDU

4 KİŞİ ARANIYOR, MAHSUR KALAN 6 KİŞİ KURTARILDI, 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Trakya genelinde dün sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Öğle saatlerine kadar aralıklarla yağan şiddetli yağmur özellikle Kırklareli’nin Demirköy ilçesini ve oraya bağlı İğneada beldesini vurdu. Değirmen Deresi’nden taşan sular Demirköy ile İğneada’yı birbirine bağlayan karayolunu kapladı, yol ulaşıma kapandı. Demirköy’de, orman içindeki turistik bungalovlar, taşan dereler nedeniyle sualtında kaldı. Bazı tatilcilerden haber alınamaması üzerine bölgeye AFAD, UMKE, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, askerler ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ormanda 4 kişi, bungalov evlerinin olduğu bölgede ise sel sularına kapılan 1’i çocuk 2 kişi ekiplerce kurtarıldı, 2 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olduğu belirtilen 4 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli’ne gitti. Sağanak Edirne’de de etkili oldu.

Haberin Devamı

Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi

ÇANAKKALE VE İZMİR’DE ETKİLİ SAĞANAK

Sağanak dün Çanakkale ve İzmir’de de etkili oldu. Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde sağanak nedeniyle Elik Kuyu Deresi taştı. Sular altında kalan Geyikli-Ayvacık yolu ulaşıma kapatıldı. İzmir’de de akşam saatlerinde başlayan sağanakta Narlıdere ve Balçova ilçelerindeki birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu, araçlar trafikle ilerlemekte zorluk geçti. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi acil servisi girişini yağmur suyu bastı.

Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi

SELDE KAYBOLAN ASEL’İN ACILI ANNESİ: EVLADIM ELİMDEN KAYIP GİTTİ

Aksaray’da geçen pazar akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından sel meydana geldi. Selden kurtulan Nazif Balcan (25) ve eşi Hayriye Balcan’ın (25) 3 aylık bebekleri Asel ise akıntıya kapılıp kayboldu. Asel’i arama çalışmaları dün de aralıksız devam ederken, Hayriye Balcan yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı: “Annemden dönüyorduk. Yağmur çok şiddetliydi. ‘Akaryakıt istasyonunda duralım, yağmurun dinmesini bekleyelim’ dedik. Bir anda sular gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi

‘EN AZINDAN BİR MEZARI OLSUN’

Arabanın içine su dolmaya başladı. Nasıl olduysa bir kaya parçası gibi sert bir şey geldi. O çarpmayla kapı açıldı. Çocukla suya fırladım. Sonra da evladım ellerimin içinden kaydı gitti. Ben hareketsiz halde kalınca su beni yukarı kaldırdı. Ondan sonra nefes almaya başladım. Sonra suyun içinde ayağıma ağacın kökü denk geldi. Oradan destek aldım ve ağacın üzerine çıktım. Bir an önce evladımı göreyim. Mezarı olsun, en azından başında ağlayayım.”
Öte yandan bugün Asel’i arama çalışmalarında köpekler de kullanılacak.

Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi

347 kişi, 30 kilometrekarelik alanda Asel bebeği bulmak için seferber oldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA BÖLGESEL AFETLER: 2 ÖLÜ

Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı sağanak, İstanbul’un kuzey ilçelerini vurdu. Binlerce ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar mahsur kaldı. 2 kişi yaşamını yitirdi.

Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi

İstanbul’da AKOM’un verilerine göre, gün boyu Karadeniz’e kıyı ilçelerde devam eden sağanak saat 17.30’da etkisini arttırarak Sarıyer, Eyüpsultan, Arnavutköy, Bahçeşehir ve Çatalca’da etkili oldu. Arnavutköy’de 128, Beykoz’da 37, Sarıyer’de 28, Çatalca’da 21, Silivri’de 15 kilogram yağış kaydedildi. Cadde ve sokaklar göle döndü, otomobiller sel sularına kapıldı.

Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi

Kıraathanede mahsur kalanlar tahliye edilirken, Halkalı Gümrüğü’nde mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı.

Haberin Devamı

Evleri ve işyerlerini su bastı. Mahsur kalan çok sayıda vatandaşı itfaiye ekipleri kurtardı. Arnavutköy’de sokaklar dereye döndü. Başakşehir’de de Sular Vadisi'nde sele kapılan Yıldız Yurtseven ile Küçükçekmece’de bodrum katta yaşayan yabancı uyruklu 1 kişi yaşamını yitirdi. Halkalı’da TIR garajını dolduran sel suları nedeniyle birçok kişi mahsur kaldı. Araçlar sulara gömüldü. İtfaiye botlarla vatandaşları tahliye etti.

Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi

SAATLER İÇİNDE 3-4 AYLIK YAĞIŞ

Kayaşehir Merkez, Siteler ve Turgut Özal metro istasyonları ile Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ni de su bastı. Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde mahsur kalan onlarca kişi tahliye edildi. Sel Çatalca ve Silivri’de de etkili oldu. İBB 2 bin 137 personel ve bin 1161 araç ile müdahale etti. İstanbul Havalimanı uçak park alanlarının bulunduğu bölgeye yıldırım düştü. İstanbul Valisi Davut Gül, “Metrekareye 125 kilogram yağmur düştü ki bu neredeyse 3-4 aylık yağışa bedel” dedi. 

Haberin Devamı

Yağış Karadeniz’den geldi Trakya’dan girdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!