Türkmen lider Beştepe’de

Güncelleme Tarihi:

Türkmen lider Beştepe’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 07:00

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’u Beştepe’de resmi törenle karşıladı.

Haberin Devamı

Görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan özetle şunları söyledi: “Türkmenistan enerji kaynakları bakımından bildiğiniz üzere bölgemizin ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Mevcut konjektürde Türkmenistan doğal gazının Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden küresel piyasalara arzı ayrı bir stratejik değer kazandı. Gerek Türkmenistan’la ikili gerekçede gerekse de Azerbaycan’ın dahiliyle üçlü işbirliği süreçleri bu kapsamda önemlidir. Bu minvalde Hazar geçişli doğu-batı, orta koridorunun geliştirilmesine dair karşılıklı olarak görüşlerimizi paylaştık. Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olan Türkmenistan’ı artık aile meclisimizde tam üye olarak görmek istediğimizi bu vesileyle tekrar vurgulamak istiyorum.”

Haberin Devamı

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov da Hazar Denizi üzerinden Türkmen doğal gazının iletilmesi konusunda yakın işbirliğini geliştirmeyi teyit ettiklerini söyledi.

Türkmen lider Beştepe’de
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov’a Kangal cinsi köpek hediye ederken, Türkmen Lider de Erdoğan’a Alabay cinsi köpek hediye etti.

 

BAKMADAN GEÇME!