Şubat ayı öğretmen atama kontenjanları, branş dağılımı ve başvuru şartları!

Güncelleme Tarihi:

Şubat ayı öğretmen atama kontenjanları, branş dağılımı ve başvuru şartları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 09:28

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) on binlerce öğretmen adayının beklediği Şubat ayı 30 bin öğretmen atamasının branş dağılımını açıkladı. Duyuruya göre en çok öğretmen ataması yapılacak branşlar Sınıf Öğretmenliği, İngilizce ve Din Kültürü olarak belirlendi. Peki, Şubat ayı atama başvurusu şartları nelerdir? Atama başvurusu nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Öğretmen adayları tarafından merakla beklenen Şubat ayı 30 bin öğretmen ataması MEB tarafından “2016 YILI ŞUBAT DÖNEMİ ÖĞRETMENLİK İÇİN BAŞVURU VE ATAMA DUYURUSU” başlığı altında belirtilen tarihte açıklandı.

ŞUBAT AYI ÖĞRETMEN ATAMALARINDA ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı duyuruda aday öğretmenliğe/öğretmenliğe atanacaklarda aranacak şartlardan bazıları aşağıdaki gibidir;

- Türk vatandaşı olmak (KKTC vatandaşları için bu şart aranmayacak),

- Adayın mezun olduğu yükseköğretim programının belirlenen branş alanına uygun olması,

- İlk atama kapsamında atanacak olanların 2015 KPSS’de atanacağı alan için puan türlerinde (KPSSP10 ve KPSSP121) belirlenen taban puan veya üzerinde puan almak,

- Devlet memurluğu veya öğretmenlikten çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

Haberin Devamı

2016 ŞUBAT AYI ATAMA BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Şubat ayı atama başvuruları MEB tarafından yapılan duyuruya göre 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Başvuru yapmak isteyen adayların ‘http://mebbis.meb.gov.tr’ ve ‘http://ikgm.meb.gov.tr’ web sitelerinde bulunan ‘Elektronik Başvuru Formunu’ kullanmaları gerekmektedir. Elektronik Başvuru Sayfası 3 ayrı şekilde düzenlenmiştir. Bu düzenleme ise şu şekildedir:

- İlk Atama

- Yeniden Atama ve Kurumlar Arası Yeniden Atama

- Milli Sporcuların Ataması

İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları 2 aşamadan oluşacak. İlk aşama 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında eğitim kurumu tercihi başvurusu olacak. İkinci aşamada ise öğretmen adayları 15-18 Şubat 2016 tarihleri arasında yetiştirilmek üzere görev yapacakları il tercihlerini yapacaklar.

ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre elektronik ortamda gerçekleştirilen atama sonuçları atamaların yapıldığı tarihte ‘http://ikgm.meb.gov.tr’ web sitesinden duyurulacak. Henüz net bir tarih verilmese de başvurular alındıktan sonra atama sonuçlarına ilişkin bir tarih verileceği öngörülüyor.

Haberin Devamı

EN ÇOK HANGİ BRANŞLARDAN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK?

MEB tarafından yayınlanan 30 bin öğretmen ataması branş dağılım listesine göre en çok aşağıdaki branşlardan öğretmen ataması yapılacak.

- Sınıf Öğretmenliği – 3292

- İngilizce – 3024

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi – 2818 

- İlköğretim Matematik Öğretmenliği – 2014 

- Bilişim Teknolojileri – 1208

- Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri – 1406 

- Matematik – 1052

- Okul Öncesi – 1830 

- Rehberlik – 1620 

- Türk Dili ve Edebiyatı – 1050  

-Türkçe Öğretmenliği – 1511

Duyuru tam metni ve branş dağılımı tam listesi için; ‘http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_01/26115345_2016_subat_atama_duyurusu.pdf’ bağlantısına tıklamanız gerekmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!