Son dakika... Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 00:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi Gazete kararıyla, görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati getirildi. Nebati bir süredir Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi Gazete kararında şu ifadeler yer aldı:

"Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi ELVAN'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin NEBATİ Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır."

Son dakika... Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu

İLK AÇIKLAMA: BAKANLIK GÖREVİNİ HAYIRLA İFA ETMEYİ RABBİM NASİP ETSİN

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Bakan Nebati, "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: SAYIN NUREDDİN NEBATİ’YE YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Sayın Nureddin Nebati’ye yeni görevinde başarılar diliyorum. Bakanlık görevini devreden Sayın Lütfi Elvan’a değerli çalışmaları ve katkıları için teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden ayrılan Lütfi Elvan beye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bayrağı devralan Nureddin Nebati beye yeni görevinde başarılar diliyorum. Güçlü ve büyük Türkiye için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz" mesajını paylaştı.

 

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'DAN TEBRİK MESAJI

Atama kararının ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan sayın Dr. Nureddin Nebati’yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden sayın Lütfi Elvan bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖMER ÇELİK: Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdogan ’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Sn. Nureddin Nebati’yi tebrik ediyoruz. Görevi devreden Sn. Lütfi Elvan’a hizmetleri için teşekkür ediyoruz.

BAKAN YANIK: BAŞARILAR DİLİYORUM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Sn. Dr. Nureddin Nebati'ye başarılar diliyorum. Görevi devreden Sn. Lütfi Elvan'a emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM: Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine tayin edilen Sayın Nureddin Nebati’ye yeni görevinde muvaffakiyetler diliyor, görevini devreden Sayın Lütfi Elvan’a devletimize hizmetleri vesilesi ile teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ: Hazine ve Maliye Bakanlığına atanan Sayın Nureddin Nebati’yi tebrik ediyor yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Sayın Lütfi Elvan bakanımıza bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdogan'ın tensipleriyle, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine başlayan Sn. Nureddin Nebati Beyefendi'ye başarılar diliyorum. Aynı kabinede birlikte görev yaptığımız Sn. Lütfi Elvan Beyefendi’ye, bugüne kadar yaptığı çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI BAKANI MEHMET NURİ ERSOY: Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Sayın Dr. Nureddin Nebati'yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan'a da hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA'DAN TEBRİK MESAJI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kabinedeki yeni çalışma arkadaşımız, Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Dr. Nureddin Nebati’yi atandığı önemli görev için kutluyor, başarılar diliyorum. Görevi devreden değerli bakan arkadaşımız Sn. Lütfi Elvan’a hizmetleri ve yakın iş birliği için bakanlığım adına teşekkür ediyorum" mesajını paylaştı.

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ: Cumhurbaşkanı’mızın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Sn.Nureddin Nebati’ye yeni görevinde başarılar diliyorum. Ülkemize değerli hizmetlerinden dolayı Sn. Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yaptığı açıklamada Bakan Nebati'yi tebrik etti. Karaismailoğlu, açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Sayın Nureddin Nebati'ye yeni görevinde başarılar diliyorum. Bakanlık görevini devreden Sayın Lütfi Elvan'a değerli çalışmaları için teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MAHİR ÜNAL: Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Sn. Nureddin Nebati’ye yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Görevi devreden Sn. Lütfi Elvan'a hizmetleri için teşekkür ediyorum.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Bakan Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Nebati, yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Nureddin Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı.

Bakan Nebati, AK Parti 4'üncü Olağan Kongresi'nde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak da 2014-2015 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bakan Nebati, 24'üncü dönem İstanbul, 25'inci dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı.

BAKMADAN GEÇME!