Son dakika... Osmaniye’de hastane ve yerleşim alanı yakınında orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2021 15:04

Osmaniye'de hastane ve yerleşim yerlerine yakın bir bölgede orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın bir sitenin istinat duvarına kadar ulaştı. Ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale ederken binada oturanlar da tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangın, kısmen kontrol altına alındı. Öte yandan Osmaniye Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kentteki orman yangınıyla ilgili 4 zanlının gözaltına alındığını bildirdi.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Akyar köyünde Osmaniye Devlet Hastanesi’ne yaklaşık 1 kilometre mesafede saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandı.

Osmaniye Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin evlere ulaşmaması için yerleşim alanları ile ormanlık bölge arasında söndürme çalışması yürütüyor.

Son dakika... Osmaniye’de hastane ve yerleşim alanı yakınında orman yangını
YERLEŞİM ALANLARINI TEHDİT EDİYOR

Osmaniye'de rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangını Doktorlar Sitesi'nin istinat duvarına kadar ulaştı. İtfaiye ekiplerinin site içerisinden müdahale ettiği alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. 5'er katlı 5 binadan oluşan sitede oluşan binalarda oturanlar ise tedbir amaçlı tahliye edildi.

Haberin Devamı

Müdahale sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiye görevlilerine de 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

KISMEN KONTROL ALTINDA

Yangın, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. Polisler, alevlere TOMA ile de müdahale etti. Binaların çevresindeki ormanlık alanda soğutma çalışması başlatıldı. Ormanlık alanda ise devam eden yangına havadan helikopterlerle müdahale ediliyor.

VALİ ERDİNÇ YILMAZ KONUŞTU

Öte yandan Vali Erdinç Yılmaz, bölgeye gelerek söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Vali Yılmaz, yangının bölgedeki serada yakılan ateş nedeniyle başladığını, serada ateşi yakan kişinin gözaltına alındığını, yangının da tamamen kontrol altına alınmak üzere olduğunu açıkladı.

OSMANİYE EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

Osmaniye Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kentteki orman yangınıyla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.
Okumuş, ekiplerin çalışması sonucunda gözaltılar olduğunu belirterek, "Yangınla ilgili 4 zanlı gözaltına alındı. İlk tespitlere göre zanlıların terör bağlantısının olmadığı anlaşıldı." dedi.

Emniyete götürülen şüphelilerin, serada çalışan işçi olduğu ve yaktıkları ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu yangının çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!