Son dakika... Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: İstanbul'da kar ne zaman başlayacak? Valilik tüm tedbirleri açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2023 13:47

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yoğun kar yağışı etkili oluyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul'da kar yağışının başlayacağını günü açıkladı. THY, elverişsiz hava koşulları nedeniyle 258 uçak seferini iptal etti. İstanbul'da fırtına sebebiyle bazı vapur seferleri iptal edildi. Meteoroloji yarın İstanbul'da beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle kente turuncu kodlu uyarıda bulundu. Öte yandan İstanbul Valiliği, 'Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından alınan tedbirleri duyurdu.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, " Güneyli rüzgarın kuzeye dönmesi lazım kar için. Yarın öğleden sonra kar yağışı aşağılara kadar iner. Pazartesi ve salı günü biraz daha kuvvetli bir yağış var. Pazartesi günü biraz daha trafiği gevşetici tedbirler almamız lazım. İstanbul'a kar yağışı yerde tutuyorsa bu bir problemdir" dedi.

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Prof. Dr. Şen, "Pazartesi günü okullar açılıyor. Bana göre okulların 2 gün daha ertelenmesi lazım. Kar bu hafta çarşamba, hatta perşembeye kadar sarkabilir. Sıcaklık salı gününden itibaren düşüyor. Bugün 8 derece, yarın 6 derece, pazartesi 4 derece, salı-çarşamba 2 dereceye düşüyor. Bu yerde karın birikmesi demektir. Pazartesi 2-3 santimetre kar olabilir yerde. Kar yağmadan önce yollara solisyon dökelim. İşimiz yoksa dışarı çıkmayalım" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ TÜM TEDİBRLERİ AÇIKLADI

İstanbul’da Meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, İçişleri Bakanlığının “Kış Tedbirleri Genelgesi' uyarınca Valiliğin koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantının ardından İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada vatandaşlar uyarılarak alınan tedbirler aktarıldı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle;

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden bugün saat 13.00'te alınan son verilere göre yarın ve takip eden günlerde; 'İstanbul çevresinde yağmur, kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Rüzgârın Pazar günü sabah saatlerinden sonra; kuzey yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (60-80 km/saat), Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği' bildirilmiştir.

Meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; İçişleri Bakanlığımızın "Kış Tedbirleri Genelgesi" uyarınca Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileriyle Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır.
İlimizde karla mücadele çalışmalarını yürütmek üzere; AFAD, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, güvenlik, trafik, sağlık ve ulaştırmaya ilişkin görevleri bulunan tüm kurumlarımız 24 Saat esasına göre hizmete hazır bulunacaklardır.

KARLA MÜCADELEDE 11 BİN 130 PERSONEL GÖREV YAPACAK

İstanbul'umuzda TAMP Çalışma gruplarımızı teşkil eden tüm kurumlarımız; 5.277 Km. Yol Ağı üzerinde 11.130 Personel,171 Acil Çıkış Noktası ve 23 Otoyol Hizmet Tesisi (OHT), 57 İş Makinesi Noktasında 2.591 İş Makinası, 101 Noktada 475,400 Ton Tuz, 3.640 Ton Solüsyon kapasitesi ile kar ve buzlanma ile mücadele çalışmalarına hazır durumda bulunmaktadır. İl Jandarma Komutanlığımız 437 araç ve 2.142 personel, İl Emniyet Müdürlüğümüz 210 araç ve 703 personel, Kızılay'ımız 101 noktada 2.300 Çalışan, gönüllü ve 162 araç, AFAD İl Müdürlüğümüz ise 1.250 Çalışan, gönüllü ve 84 araç ile karla mücadele çalışmalarına destek vereceklerdir. Bu çalışmalarda kullanılmak üzere temin edilen iş makinası, çekici ve kurtarıcı sayımız, 2022 yılına göre % 143 oranında artırılmıştır. Otoyol güzergâhındaki 23 Hizmet Tesisinde 5.598 araçlık parklanma kapasitesi mevcuttur. İlimizde olumsuz hava koşulları ve karla mücadele çalışmaları ile karayolu, havayolu, demiryolu ve deniz ulaşımında ilgili kurumlarımızca sürdürülen çalışmalar, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizde 24 saat esasına göre takip edilmektedir. İstanbul istikametine yola çıkacak kamyon, TIR ve diğer araç sürücülerimizin, bölgemizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle mağduriyet yaşamamak için, kış lastiği takılması ve yapılan uyarılara riayet edilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bütün vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını bekliyoruz."

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN TURUNCU KOD

Meteoroloji bugün İstanbul'da beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle kente turuncu kodlu uyarıda bulundu.

İSTANBULDA VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Haberin Devamı

İstanbul'da fırtına sebebiyle Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar seferleri iptal edildi.

METEOROLOJİ'DEN KAR RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Sivas ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbulda kar ne zaman başlayacak Valilik tüm tedbirleri açıkladı

Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Güneydoğu Anadolu bölgesi, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbulda kar ne zaman başlayacak Valilik tüm tedbirleri açıkladı
Meteoroloji bugün beklenen yoğun Kar yağışları nedeniyle Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Kilis'e sarı kodlu uyarıda bulundu.

DİYARBAKIR-ŞANLIURFA YOLU KAPANDI

Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda, etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Ekipler, kara yolunun açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbulda kar ne zaman başlayacak Valilik tüm tedbirleri açıkladı


Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Kayan araçlar nedeniyle kara yolunda uzun kuyruklar oluştu. Bölgede AFAD ve Jandarma ekipleri yolda mahsur kalan araçlara müdahale ederken, Karayolları ve belediye ekipleri ise kar küreme çalışması yapıyor. Kent ve ilçe merkezlerinde ise belediyeler ise belediyeler temizlik çalışması yürütüyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbulda kar ne zaman başlayacak Valilik tüm tedbirleri açıkladı



Yenişehir Belediyesi, ilçede buzlanmaya karşı bulvar, cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama işlemleri başlattı. Karla mücadele ekiplerinin 7/24 etkin bir şekilde sahada karla mücadele verdiğini belirten Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, “Yılın ilk karının yağmasının ardından vatandaşlarımızın bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimiz sahaya intikal etmiş bulunmaktalar. İlçemiz genelinde gerekli tuzlama ve temizleme çalışmaları yapılmakta ve bu çalışmalara kar yağışı süresince devam edeceklerdir. Vatandaşlarımızdan ulaşım araçlarına kar lastiği takmalarını, araç antifrizlerini kontrol etmelerini, emniyet kemerlerini takmalarını ve araçlarında zincir bulundurmalarını rica ediyoruz. Ekiplerimiz 7/24 vatandaşlarımızın memnuniyeti ve güvenliği için çalışmaya devam edecektir” dedi. Burak EMEK- Gıyasettin TETİK/DİYARBAKIR, (DHA)

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbulda kar ne zaman başlayacak Valilik tüm tedbirleri açıkladı

 

 

 

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbulda kar ne zaman başlayacak Valilik tüm tedbirleri açıkladı

 

THY'DEN SEFER İPTALLERİ

THY Basın Müşavirliği'den yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları dolayısıyla İstanbul kalkışlı ve varışlı toplam 238 uçuşun iptal edildiği duyuruldu. Açıklamada, İstanbul'da beklenen Kar yağışı nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı gereği, İstanbul Havalimanı'nda 5 ve 6 Şubat tarihlerinde sefer iptalleri olduğu belirtilerek, "İstanbul Havalimanı kalkış ve varışlı, 238 sefer iptali yapılmıştır. Bunların 72'si iç hat, 166'sı dış hat seferidir. Operasyon gereği, iptal sayılarının artması muhtemeldir. Misafirlerimiz uçuşlarıyla ilgili güncel bilgiye, uçuş sorgulama ekranlarımız üzerinden uçuş numarasını ve parkur bilgilerini girerek ulaşabilirler" ifadelerine yer verildi.

BOZCAADA VE GÖKÇEADA'YA 2 GÜN FERİBOT SEFERİ YOK

Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine, Kuzey Ege Denizi’nde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle yarın ve 6 Şubat'ta yapılması planlanan feribot seferleri iptal edildi.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: İstanbulda kar ne zaman başlayacak Valilik tüm tedbirleri açıkladı


Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'ndeki etkili olması beklenen fırtına nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre, Geyikli-Bozcaada ile Kabatepe-Gökçeada hattında yarın ve 6 Şubat Pazartesi günü yapılması planlanan feribot seferleri iptal edildi. Cemhan ŞEN/ ÇANAKKALE, (DHA)

MARMARA'NIN BATISI İÇİN FIRTINA UYARISI

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; yarın, sabah saatlerinden sonra İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. Yetkililer, fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!