Son dakika... Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! 9 kente sarı uyarı: Toz taşınımı bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 9 kente sarı uyarı: Toz taşınımı bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2022 08:35

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hava durumu raporuna göre bugün Rize, Artvin, Hakkâri ve Van'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise çamur yağışına karşı vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hakkari, Şırnak ve Van'ın güney ilçelerinin; akşam ve gece saatlerinde Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; yağmur ve sağanak, Rize, Artvin, Hakkâri ve Van'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenmektedir.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 9 kente sarı uyarı: Toz taşınımı bekleniyor

Haberin Devamı

DOĞU AKDENİZ İLE GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'da (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman) Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 9 kente sarı uyarı: Toz taşınımı bekleniyor
Meteoroloji toz taşınımı nedeniyle 9 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

PROF. DR. ŞEN: ÇAMUR YAĞMA OLASILIĞI VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'da (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman) Suriye kaynaklı toz taşınımı var. Yağış da olacak dolayısıyla çamur yağma olasılığı var" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şen, CNN TÜRK canlı yayınında "Suriye üzerinden toz taşınımı gelecek. Doğu Karadeniz'de, Hatay, Adana, Gaziantep, Adıyaman bölgelerinde toz olacak. Bununla birlikte yağış da geliyor. Çamur da yağacak diyebiliriz. Çamurun bir zararı yok, elbiseleri kirletmesinden başka... Toprağa faydası var bu çamurun, tarımsal anlamda da önemli. Teneffüs etmemeliyiz, maske takmamız gerekiyor" dedi.

İSTANBUL'A YAĞIŞ BEKLENİYOR MU?

Şen, "Çok kötü bir durum, hava güzel ama bu mevsimde böyle bir havayı kötü olarak adlandırırız. Yağış az, görünürde de yağış yok. Türkiye'de neredeyse 15 gündür yağış yok. Bugün İstanbul'un kuzey ilçelerinde çok hafif bir yağış olabilir. Kuraklık biraz kapıyı çaldı demeyelim de kapıdan içeri girdi. Tarım açısından Türkiye'nin hangi bitkileri hangi yörede yetiştireceğini belirlemesi lazım" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!