Son dakika... Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! 10 kentte sağanak ve dolu alarmı: İstanbul için saat verildi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 10 kentte sağanak ve dolu alarmı: İstanbul için saat verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2023 13:40

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde bu gece kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji beklenen yağışlar nedeniyle 10 kente sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji, İstanbul'da yağışların etkisini artıracağı saati açıkladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Beklenen kuvvetli yağış meteoroloji radarına yansıdı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 10 kentte sağanak ve dolu alarmı: İstanbul için saat verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün beklenen yağışlar nedeniyle 10 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN SAAT VERİLDİ

İstanbul'da öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 10 kentte sağanak ve dolu alarmı: İstanbul için saat verildi
Marmara Bölgesi'nde beklenen yağışın meteoroloji radar görüntüsü...

VALİ YERLİKAYA: GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; bu gece saatlerinden, Perşembe gecesine kadar ilimizde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Lütfen tedbirli olalım" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

ANADOLU YAKASI'NDA KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış gecenin ilerleyen saatlerinde Anadolu Yakası’nda etkisini arttırdı. Bir anda bastıran sağanak yağış yollarda kısa sürede su birikintileri oluşmasına neden oldu.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu 10 kentte sağanak ve dolu alarmı: İstanbul için saat verildi

PROF. DR. ŞEN: BUGÜN BATI BÖLGELER YAĞMURLU

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün batı bölgeler yağmurlu. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İzmir, Manisa, Bursa, Denizli ve Uşak çevrelerinde gece Antalya'da yerel kuvvetli olması bekleniyor" mesajını paylaştı. 

Haberin Devamı

CNN TÜRK canlı yayınına da bağlanan Prof. Dr. Şen, şu ifadeleri kullandı.

Türkiye'deki bu hava durumunu çok dalgalı bir seyir olarak görüyoruz . Sabah saatlerinde bir bulut geçti ve yağış aldık. Yağış devam edecek. Cuma günü Batı'da yağmur yok. Yağmur Doğu'ya kayıyor. Sıcaklıkta 4-5 derece yarından itibaren azalıyor. Akşam saatlerine doğru işiniz gücünüz yoksa çıkmamakta fayda var. Yarın Marmara ve Ege kıyısında yağışlar kuvvetli geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!