Son dakika: Herkes bu görüntüyü konuşmuştu! Akşener, yüzünün neden asık olduğunu açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2023 22:06

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı Masa toplantısı sonrasında yapılan açıklama esnasında yüzünün neden asık olduğunu canlı yayında açıkladı.

Haberin Devamı

Akşener, Saadet Partisi genel merkezinde yapılan 6'lı Masa toplantısı sonrasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adayının ilan edildiği açıklama sırasında 'yüzünün asık olduğu' tartışmalarına açıklık getirdi.

'Yüzünün asık olması' tartışması:

"TUHAF BİR IŞIK GELİYORDU"

Akşener, Habertürk'te katıldığı Teke Tek programında şunları söyledi: Samimi söylüyorum. Üzerimde palto varken, Temel Bey'in yaptığı konuşma ve Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşma sırasında tuhaf ışık geliyor. Yarım yok gibi görünüyor. İki ayrı fotoğraf var orada. Mutsuz değildim. Öyle bir durum yok. İmza koymuşum ben. Bu dünyada kimse zorla bana bir şey yaptıramaz. Bir gece evvel ben hiç uyumadım. İki belediye başkanı evime geldi. Gece 2.15 gibi evde oldular. Ekrem Bey İstanbul'dan çıkmış. Sıfır uykuluydum. Onun dışında bir şey yoktu. O masada mutabakat sağlandı. O iki metnin altına 6 başkan imza attık. Doğru bulmadığınız metnin altına neden imza atacaksınız.

"ADAY İÇİN İSİM HİÇ KONUŞMADIK"

Akşener, yapılan toplantılar boyunca cumhurbaşkanlığı adaylığı için isim konuşmadıklarını belirterek, "Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmadık. O toplantılar şöyle geçiyor. Önce o toplantının gündemini yazıyoruz. Sonra genel başkanları dolaşıyorum. Onlarla ekleme veya çıkarma yapıyoruz. Arkadaşlarımızla basına söyleyeceklerimizi planlıyoruz. Ondan sonra o yazılan metni tüm siyasi partileri gönderiyoruz, o metin tekrar geri dönüyor, yeni baştan bir düzenleme yapılıyor. Başkanlık konuşulmasının öne alınmasında katkımın olduğunu düşünüyorum. Parlamenter sisteme geçişle ilgili yazdık. Sonra ona bağlı olarak kanun ve Anayasa değişikliklerinin ne olduğunu yazdık. Bizim adayımızın elinde her şey var. Bunlar bizim arkadaşlar tarafından çalışırken, bu konuyla ilgili olanlar akademisyenlerin vs. katkısı da oldu. Bu son haline geldikten sonra da tartışılmaya açıldı. İsim hiç konuşmadık. Erdoğan ve arkadaşlarına hep bir şey dedik, seçim tarihini açıkla, biz de adayımızı açıklayacağız. Öyle de oldu. Erdoğan seçimi ilan etti, biz de adayımızı açıkladık. Kılıçdaroğlu'nun aday olmak istediği belli oluyordu. Ben 2018'de yaşadıklarımdan ders çıkardım ve aday olmayacağımı ilan ettim. Kendine bir şey yontuyor duygusunun olmamasını sağlamaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BEN KALKMADIM, MASA KALKTI"

Akşener, cuma akşamı yapılan 6'lı Masa toplantısı sonrası masadan kalktığını açıklamıştı. Akşener, masadan neden kalktığının tüm detaylarını açıkladı. Akşener, "Pazar gününün gecesinden bahsediyorum. Hiçbir şey gizli değil. Perşembe günkü masada müzakereye kapalı bir ortam oluştu. Siz ortaya bir fikir koyuyorsunuz. Geriye kalan 5 kişi tek bir konuda karar almış, geri gitmiyorlar. Herkes bana masadan kalktı diyor ama masa kalktı.

Haberin Devamı

ERSAN ŞEN'E CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI TEKLİF ETTİ Mİ?

Akşener, Prof. Dr. Ersan Şen'e adaylık teklif ettiği iddialarıyla ilgili olarak, "Ersan Şen'i evimde yemekte ağırlamak istiyorum. Fikirlerinden faydalanmayı istiyorum. Kendimi şeytan taşlamasında hissettim. Ersan hocanın o sözleri benim için çok kıymetli. Ben de kendisine ulaşarak, görüşmek istediğimi söyledim. Fikirlerini almak için konuşacaktım. Henüz müzakere bitmemişti, 'Hocam sözlerinizde ciddi misiniz?' dedim. Sözlerinizde dedim, teklifinizde demedim. Bugün programları yoğundu ulaşamadık" ifadelerini kullandı.

"TEK BİR HARF KONUŞMUŞSAM POLİTİKAYI BIRAKIRIM"

Akşener, 'Meral Akşener 1. başkan yardımcısı olmak istiyor' iddialarına cevap verdi. Akşener, "Masada uzunca bir dönem geçtikten sonra aday işine yavaş yavaş gittik. Şunlar konuşuldu; Meral Akşener, 1. başkan yardımcısı olmak istiyor. Bu külliyen yalan. Tek bir harf konuşmuşsam, ben politikayı bırakmaya hazırım. 'Sayın Kılıçdaroğlu aday olduğu takdirde partisi az oy alıyor, bunun için istemiyor' dendi. Böyle bir şey olmuş olsa dünyanın en büyük salaklığıdır. Bu sistemde birinci hedefiniz Cumhurbaşkanı olmaktır. Burada herhangi bir menfaat söz konusu değildir" dedi.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN ZİYARETİ

Akşener, 6'lı masadan kalkmasının ardından İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisini ziyaret ettiğini belirterek, "Ekrem bey beni aradı. 'Yola çıktım gelebilir miyim? Mansur Beyi de alacağım' dedi. Tek şey sordum, 'Kemal Bey'in bilgisi var mı?' dedim. 'Var' dediler. Sitenin girişine tembih etmiştim. Beni değil, iki belediye başkanını rencide eden haber. Sonra kendileri iptal ettiler. Sordum 'Kemal Bey'den izinli mi yapıyorsunuz?'. 'Evet' dediler. O zaman 'bekliyorum' dedim. 'Ne olur olmaz, bir arkadaşımı gönderim onun arabasıyla gelin, en azından görülmeyin' dedim. Benim duyurmam bana yarar mı yarar, partime artı katar mı katar. Ama benim amacım bu ülkenin feraha çıkması. Bazı seçenekler ileri sürdüler. Bu iki arkadaşımızın popülaritesi benden fazla. Bu arkadaşlarımızın o süreçte muhakkak aktif olması gerekiyor. Belediye başkanı olarak yardım etmek ayrı bir şey, bu kampanyada ve sonrasında taşın altına ellerini ve gövdelerinin koyacaklarının da ispatı lazımdı. Bu seçeneğin üzerinde üçümüz uzlaştık. Kazanmaya odaklı olduğum için x,y,z fark etmiyor. Sonra gittiler. Saat 9.30'da Kemal Bey beni aradı, 'İki arkadaşımız seni ziyaret edecek' dedi. Ben de dedim ki, ''Dün iki belediye başkanımız geldiler, bir konuşma yaptık. Şöyle şöyle konuştuk, size iletilmek üzere de bir yazı haline döktük. Bu bilgiler size geldi mi?' dedim. O da 'Evet' dedi. Sonra yeniden geldiler ve el sıkıştık" şeklinde konuştu.

"TAYYİP BEY İLE GİZLİ SAKLI HİÇBİR GÖRÜŞMEM OLMADI"

Akşener, konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizli bir görüşme yapmadığını ve hiç kimseden para almadığını belirterek, "Eğer ben Tayyip Erdoğan’ın çevresinden ve veya başka bir şekilde bir Allah’ın kulundan bu tarz bir konuyla ilgili 1 lira, 5 lira adını ne koyarsanız, almışsam, ispat etmesi çok zor ama, dünyanın en şerefsiz insanıyım. İstanbul’da oturduğum ev belli. 5 dönem milletvekilliği yapmışım. Eşimin babası, İzmit’in ekonomik durumu iyi bir aileydi. Biz onun üstüne bir şey koyamamışız. Maaşımın dışında hiçbir gelirim olmadı benim. Koray Bey iş adamı. Bunu iddia eden ispatlayamazsa şerefsizdir dedi. Koray Bey evini satar koyar partiye. Trabzonlu, burnu düşse yerden almaz. Her şeyim açıktır. Bugüne kadar Tayyip Bey benimle konuşmak için hiçbir şey yapmadı. Benim de Tayyip Bey’le gizli saklı hiçbir görüşmem olmadı. Herhangi bir insanoğlundan korkmuyorum, büküleceğim kimse yoktur. Yapmaya çalıştığım bu ülkeye hizmet. ’Ben önde olayım, hizmet ederim’ diye durumumuz yok. Bugün itibariyle kendimi iyi hissediyorum. Biz 13’üncü Cumhurbaşkanımızı seçmiş gibi hissediyorum. Çok iyi çalışacağım. Şu anda biz Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağımızı söyledik, dolayısıyla milletvekili olmayacağız. Ben kendi adıma söyleyeyim, milletvekili adayı olmaya kalksam bu işe inanmıyorum demektir. Sayın Mansur Yavaş ve sayın Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı iş bizden biraz daha farklı. Başkan yardımcılığını sayın Kılıçdaroğlu atayacak. Burada iddialı olduğumuzu ileri sürmenin yolu biz milletvekili adayı değiliz" ifadelerini kullandı.

"Biz 28 Şubat’ları yaşadık. Sizinle de ters düştüğümüz zamanlar oldu. Nasıl güzel bir şeymiş o" diyen Akşener, "Büyük sermaye ile kavga ettim, ters düştük, gazetecilerle oldu, İstanbul sermayesiyle oldu, askeriye, yargıyla da oldu, samimi söylüyorum bugünkü gibi topyekün hukuksuzluk, topyekün korku vallahi, billahi, tallahi görmedim. Daha vicdanlı, daha mert bir kavgaymış. Hukuka gittiğinizde iyi kötü sonuç alıyordunuz. Onun için dediğim şey hukukun üstünlüğü. Adil, tarafsız, objektif yargı. Ben bireysel kavga vermedim. ’Bana şunu vermediniz, ben yokum’ demedim. ’Bu seçimi almamız lazım’ dedim ve ’alacağız’ diyorum. Ben milletvekili adayı değilim. Bir orta yolda buluştuk, elbette seçimi alacağız. Kemal Bey’i de sabırlı insan olarak tanıyorum. Erkekler birbirine karşı inanılmaz saygılı. Sizin bam diye söylediğiniz söz. Kadınlar daha açık. Kimse ayağa kalkmadı. Ben açık net fikirlerimi söyledim. Bir gerginlik yaşandı. Sayın Davutoğlu ve sayın Babacan devreye girip usulet ve suhuletle pazartesiye bırakılma nedeni öyle oldu. 5 kişi imzaladı, ilan edilsine de gidilebilirdi, sonra hep beraber nefes alalım oldu. Sonra geldim arkadaşlarımla konuştuk. Sonra mutlaka kazanma konusunda sonuç çıktı. Aynı yerde kalabilirlerdi. Orada da ben o vebali alamazdım. Dolayısıyla çok iyi oldu. Meral Akşener adına değil bu, herkes adına çok iyi oldu" dedi.

"TÜM DEPREMZEDE KARDEŞLERİMDEN ÖZÜR DİLERİM"

İYİ Parti lideri Akşener, son 4 günde siyasette yaşananlar dolayısıyla depremzede vatandaşlardan özür dilediğini söyleyerek, "Bu 4 gün için deprem bölgesindeki bütün kardeşlerimizin hakkında konuşmanın biraz perdelenmesi sebebiyle burada pay sahibi olduğum için bütün kalbimle özür diliyorum. 4 günde onlarla ilgili konuların perdelenmiş olması Türkiye’nin geleceği için önemliydi. Hem Millet İttifakı, hem cumhurbaşkanı adayımız hem bizler o konuda ciddi çalışacağız. Bir kere deprem meselesinde inanılmaz afet oldu, sayın Erdoğan ve iktidar eliyle felakete dönüştü. Sayın Erdoğan bunu kader planı diye söyledi. Dolayısıyla kader planına amenna amma kaderin içinde en önemli konu tedbirdir, hazırlıktır. Siz Kocaeli depreminden sonra Kasım’da olan Bolu depreminden sonra 21 yıldır hiçbir şey yapmamışsanız tedbirsizliktir, kader planı diye tarifleyemezsiniz. Kader planı diye tarifliyorsanız sayın Erdoğan’ın zırhlı araç kullanmadan, korumalarla gezmeden yapması gerekir. Korunmasında bir sorunumuz yok. Böyle ise o zaman bu tedbiri kendine uyguluyorsun vatandaşa niye uygulamıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!