Sömestr tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak?

Güncelleme Tarihi:

Sömestr tatili ne zaman başlıyor Okullar ne zaman kapanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 13:33

"Sömestr tatili ne zaman?" sorusunun cevabını bütün veliler ve öğrenciler merakla bekliyor. Bol kar tatili yaşanan bu günlerde Bakan Nabi Avcı açıklama yaptı. Yarıyıl tatili 22 Ocak’ta başlıyor.

Haberin Devamı

Beklendiği üzere kış günlerinin ortasına gelen yarıyıl tatili Ocak ayının son haftası geliyor. 22 Ocak Cuma günü tatil olacak okullar yeni eğitim ve öğretim dönemine 8 Şubat Pazartesi başlayacak. İlk yarıyılın son ders zili 22 Ocak Cuma günü çalacak. Uzun bir tatil dönemini dört gözle bekleyen öğrenciler son sınav ve yazılılarına şu dönemlerde giriyorlar.

Sömestr tatili ne zaman başlıyor Okullar ne zaman kapanacak

Sömestr (Yarıyıl) tatili ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuk olduğu TV programında tatilin başlangıç tarihini açıkladı. Kış ve yoğun kar sebebiyle oluşacak ek tatiller dışında sömestr tatilinde her hangi bir uzama söz konusu olmayacak. Kar sebebiyle tatil olan okullar tatili biraz uzatmış olsa da öğrenciler ve öğretmenler ertelemiş oldukları yazılıları gerçekleştiriyorlar. Karneler 22 Ocak Cuma günü hazır olacak.

Haberin Devamı

İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak

22 ocak Cuma günü tatil olan okullar öğrencilere ve öğretmenlere iki hafta bir istirahat imkanı sunduktan sonra 8 Şubat Pazartesi günü ikinci yarıyıla başlamak üzere ilk ders zilini çalacak. Toplam 16 gün tatil yapacak olan öğrenciler yaz tatili ile bitecek ikinci yarıyıla dinlenmiş olarak girecek. İkinci yarıyılda gerçekleşecek olan ve öğrencilerimizin geleceğini tayin edecek olan TEOG ve YGS sınavları da heyecanla bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!