Sıfır noktası

Güncelleme Tarihi:

Sıfır noktası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 23:13

TSK’nın Cerablus’a düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonunun ikinci gününde sınıra sevk edilen tanklar sabah saatlerinde Cerablus’a geçti.

Haberin Devamı

Çarşamba günü sabaha karşı başlatılan harekâtta sürekli tetikte bekleyen bir grup askerin sınırın sıfır noktasında bulunan Karkamış sınır karakolu yakınında kurulan çadırda dinlenme anları objektiflere yansıdı.

Askerlerin dinlenme noktasında güvenlik nedeniyle dört zırhlı muhabere aracı ve bir de askeri nakliye araç konuşlandırılmış. Karkamış-Cerablus sınır hattında güvenliği sağlamak için yapılan temizlik çalışması sırasında, IŞİD’in döşediği ve şimdi kontrollü olarak imha edilen mayınların patlama sesi Karkamış şehir merkezinden duyulurken TSK’ya ait İnsansız Hava Araçları gün boyunca sınırda devriye uçuşu yaptı.

İş makineleriyle IŞİD tarafından daha önce kazılan hendekler kapatıldı. Operasyon başlamadan önce ‘özel güvenlik alanı’ ilan edilen Karkamış’ta uygulanan şehre giriş çıkış yasağı halen devam ediyor. Cerablus’un tamamen IŞİD’den temizlenmesiyle rahat bir nefes alan Karkamış halkı, şehre geri dönmek için operasyonun tamamlanmasını bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!