Ramazan Pidesi tarifi | Evde Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Pidesi tarifi | Evde Ramazan Pidesi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 10:44

Ramazan Ayı denildiğinde hiç kuşkusuz ilk akla gelen şeylerden biri Ramazan Pidesi oluyor. Pastanelerde veya fırınlarda sadece 1 ay bulunan Ramazan pidesini evde yaparak bu geleneksel lezzeti yılın her mevsiminde tüketmek mümkün. Peki, evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

İftar ve sahur sofralarının baş tacı Ramazan pidesini ister Ramazan ayında isterseniz de diğer aylarda tüketebilirsiniz. Yani hem tatlı hem de tuzlu besinlerle birleştiğinde damakta enfes bir tad bırakan Ramazan pidesini evde kolayca yapabilirsiniz. Dilediğiniz büyüklükte yapabileceğiniz Ramazan pidesinin püf noktası yoğurma işleminde gizli. İşte, malzemeler ve yapım aşamaları!

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 1/2 paket instant maya (5 gram) 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağı un
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı su 1 yemek kaşığı çörek otu

Azar azar eklediğiniz un ve tuz ilavesiyle hamur karışımını toparlanana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Ayrı ve temiz bir kaba aldığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örttükten sonra mayalanması için oda ısısında 30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarısı, ayçiçek yağı ve yoğurdu küçük bir kapta karıştırın.
Mayalanan hamuru, yağlı kağıt serilmiş ve üzeri hafif unlanmış fırın tepsisi üzerine alın. Elinizi yumurtalı ve yağlı karışıma batırıp hazırladığınız hamuru büyüterek açtırın. Hamurun üzerine çok fazla bastırmadan bir bıçak ucu yardımıyla küçük kareler ya da baklava dilimleri oluşturun. Pide formunu alan hamuru, fırın tepsisinde ikinci kez 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarılı karışımı sürüp çörek otunu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak pidenin üzerine arzuya göre hafifçe su serpip temiz bir bezle sardıktan sonra ilk sıcaklığı gidene kadar bekletin. Dilimledikten sonra servis edin.

Ramazan Pidesi Püf Noktası

Haberin Devamı

Pek çok hamur işinde olduğu gibi Ramazan pidesinin de püf noktası yoğurma işleminde gizli. Bu nedenle yoğurma işlemini en az 10 dakika kadar sürdürmeniz gerekli, böylece hamurun içerisinde yer alan mayanın işlevini yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. Biraz daha yumuşak bir pide hazırlamak istiyorsanız maya karışımını ılık sütle hazırlayabilir, hamuru bir yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı katabilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!