POMEM 2016 mülakat sonuçları açıklandı | Polis Meslek Yüksek Okulu başvuru şartları

Güncelleme Tarihi:

POMEM 2016 mülakat sonuçları açıklandı | Polis Meslek Yüksek Okulu başvuru şartları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 10:30

POMEM 2016 mülakat sonuçları açıklandı. Polis Meslek Yüksek Okulu için başvuru şartları nelerdir? POMEM sınavına ön başvuru nasıl yapılır? EGM 'nin 6 bin kişiyi alacağı polis alımları için detaylı bilgi için haberimize bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olup yapılacak sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim ve öğretim kurumudur.

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, 4.900 erkek, 1.100 kadın aday olmak üzere toplam 6000 aday asıl olarak alınacaktır.

2016 POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğünün, ihtiyacı olan 4.900’ü erkek, 1.100’ü kadın olmak üzere toplam 6.000 polis memuru adayı öğrenci alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan sınav sonuçları açıklandı.

Sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı. Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) eğitime alınacak polis memuru adayları sayısına göre sınavda başarılı olan asil aday ve ilgili mevzuat uyarınca kadronun % 30’u oranında yedek aday belirlendi.

Haberin Devamı

Adaylar sınav sonuçlarını, Emniyet Genel Müdürlüğünün tıkla kimlik numarası ve sekiz rakamlı doğum tarihini girerek öğrenebilecekler. Sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Asil olarak başarılı olan adaylar en geç 17 Ocak 2016 günü saat:17.00’ye kadar planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde hazır bulunacaklardır.

Asil olarak başarılı olan adayların Polis Meslek Eğitim Merkezine geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine, puan sırasına göre yedek adaylar çağırılacaktır.

POMEM 2016 mülakat sonuçları açıklandı | Polis Meslek Yüksek Okulu başvuru şartları


POMEM SINAVINA GİREBİLME ŞARTLARI NELERDİR?

-2014 veya 2015 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (65,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.

Haberin Devamı

-Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü Eş ve Çocukları için,
2014 veya 2015 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (52,000) taban puanı almış olmak.

POMEM ÖN BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

-T.C. kimlik numarası yazılı beyanı
-Sınav başvuru dilekçesi
-Aday Sağlık Bilgilendirme Formu
-Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi
-KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı
-Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf
-Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu
-Sınav Giriş Belgesi

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır.

Haberin Devamı

Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir.
Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

POMEM 2016 mülakat sonuçları açıklandı | Polis Meslek Yüksek Okulu başvuru şartları


FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Haberin Devamı

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur.

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

MÜLAKAT SINAVI

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.
Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;
a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

POMEM 2016 mülakat sonuçları açıklandı | Polis Meslek Yüksek Okulu başvuru şartları

Haberin Devamı

POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri sınavına girebilmek için bir adet sınav giriş belgenizin olması gerekmektedir. Sınav giriş belgeleri Polis Akademisi tarafından verilmeyecektir. Bu yüzden sınav giriş belgeleriniz için Polis Akademisi’nin resmi sitesinden T.C Kimlik Numaranızı ve doğum tarihinizi girerek alabilirsiniz.

İNTERNET ÜZERİNDEN POMEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

POMEM sınavlarına İnternet üzerinden başvurular, Polis Akademisi Başkanlığı’nın adresi üzerinden e-Devlet Kapısı Şifresi ile başvuru yapılacaktır.
Formu eksiksiz doldurmanız halinde başvurunuzu yapabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!