PKK’lıya ziyareti anlattı: AKP'lilerle kucaklaştılar

Güncelleme Tarihi:

PKK’lıya ziyareti anlattı: AKPlilerle kucaklaştılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 22:47

CHP’li Veli Ağbaba, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri olarak cezaevi ziyaretlerini anlatırken, heyetteki AK Parti milletvekillerinin çözüm sürecinde PKK’lı mahkûmlarla nasıl kucaklaştığına şahit olduğunu söyledi. Veli Ağbaba, kendileri “Allah kurtarsın” derken, AK Partililerin de “İnşallah özgür kalacaksınız” dediklerini iddia etti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, terör örgütü üyeliğinden cezaevinde bulunan mahkûmları, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak AK Partili milletvekilleriyle birlikte ziyaret ettiklerini ve rapor tutulduğunu söyledi. Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Biz hapiste yatan PKK’lıya da gittik, DHKP-C’liye de gittik, kader kurbanı olana da gittik, diğer İslami kesimden hapiste yatan sağlığı olmayan insana da gittik” diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tepkisine yanıt verdi. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yalan söylediğini, iftira attığını” savunarak, önceki dönem AK Parti Konya Milletvekili, şu anda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu ve AK Parti milletvekilleri Mehmet Metiner, Mehmet Kerim Yıldız, Abdurrahim Akdağ, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru ve HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ile onlarca cezaevi ziyareti yaptıklarını, birlikte bütün koğuşlara girdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

SON ZİYARET TEKİRDAĞ

Ağbaba, başlarında Türkmenoğlu’nun bulunduğunu ifade ederek, barış görüşmeleri sürerken AK Parti milletvekillerinin o mahkûmlarla nasıl kucaklaştığına şahit olduğunu söyledi. Veli Ağbaba, kendilerinin, “Allah kurtarsın” derken, onların “İnşallah Tayyip Bey sizi kurtaracak. İnşallah bu sürecin sonunda özgür kalacaksınız” dediklerini iddia etti. AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Denizli Milletvekili Mehmet Ekici, Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan’ın, PKK’lıların Osmaniye Cezaevi’nde açlık grevini sonlandırmak için görüşmelerde bulunduğunu anlatan Ağbaba, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak geçen haftalarda AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, MHP Milletvekili Atilla Kaya ile Tekirdağ Cezaevi’ne gittiklerini, rastgele koğuşları açarak PKK’lı, DHKP-C’li mahkûmların ziyaret edildiğini ve rapor tutulduğunu vurguladı. Ağbaba, “Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli’den daha fazla şehit cenazesine giden, o cenazelerde hüznü yüreğinde yaşayan, şehit evlerindeki penceresiz evleri gören, gazilere yardımla ilgili teklif veren Kılıçdaroğlu’nu teröristlerle, terörle aynı kareye sokmak vicdansızlık, ahlaksızlıktır” dedi. CHP’li Ağbaba, Kılıçdaroğlu’nu suçlayıcı yayınları yapan, billboardlar asan kurumlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını da açıkladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!