PKK havadan IŞİD karadan vuruldu

Güncelleme Tarihi:

PKK havadan IŞİD karadan vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 21:32

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’de terör örgütü IŞİD mevzilerini karadan, Kuzey Irak’ta da terör örgütü PKK’nın Kandil’deki ana kampını havadan vurdu.

Haberin Devamı

Türk savaş uçaklarının Kandil’e yönelik hava harekâtı, Mardin Nusaybin’de PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla’nın şehit düşmesinin ardından gerçekleşti. Önceki gün 21.00’de başlayan ve iki saat süren hava harekâtına Diyarbakır ve Malatya’dan F-16 ve F-4 2020 tipi 8 savaş uçağı katıldı. PKK’nın ana kampı olarak bilinen Kandil’de havaların düzelmesiyle birlikte yeniden yapılmaya çalışılan mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar lazer güdümlü akıllı bombalarla vurularak imha edildi.

IŞİD’E 50 TOP

Suriye’de Halep civarındaki terör örgütü IŞİD mevzilerinden ateşlenen bir top ile 2 havan mermisi önceki gece Gaziantep Oğuzeli Dağ Hudut Karakolu’nun yakınlarına düştü. Şarapnel parçalarından bir asker hafif yaralandı. Sınırda konuşlu topçu birlikleri, Fırtına obüsleriyle belirli aralıklarla sabaha kadar mermi izlerinden tespit edilen IŞİD mevzilerini ateş altına altı. IŞİD’e yaklaşık 50 top atışı yapıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!