Pitbull dehşetinde flaş gelişme: Tutuklandılar!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2021 20:17

Gaziantep’te, pitbull cinsi köpeklerin saldırısı sonucu Asiye Ateş’in ağır yaralanmasının ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 3’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin Asiye Ateş'in ailesini hastanede ziyaret etti. Asiye Ateş'in babası "Bu benim değil de başkasının kızı da olabilirdi" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22 Aralık 2021 tarihinde İlimiz Şahinbey ilçesinde meydana gelen pitbull cinsi iki köpeğin saldırısı sonucu A. A isimli küçük çocuğun ağır yaralanması olayıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 3 şüpheli sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır."

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre, dün öğleden sonra Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, bir sitenin bahçesindeki basketbol sahasında oyun oynayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramıştı. Olay sonrası çığlıkları ve sesleri duyan vatandaşların yardımı sonucu güçlükle kurtarılan çocuk, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 

Haberin Devamı

Pitbull dehşetinde flaş gelişme: Tutuklandılar

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN’DEN ZİYARET

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Asiye Ateş’in ailesini hastanede ziyaret etti. Şahin’e hastane ziyaretinde Başhekim Beyhan Tahmazoğlu ile doktorlar eşlik etti.

Pitbull dehşetinde flaş gelişme: Tutuklandılar


ASİYE’NİN BABASI KONUŞTU: "ADALETE GÜVENİYORUZ"

Başkan Şahin, talihsiz kızın babası Hüseyin Ateş, halası Hatice Öztürk ve amcası Cuma Ateş ile bir süre sohbet ederek moral verdi. Baba Hüseyin Ateş ziyaret esnasında Şahin’e, “Bu hayvanları besleyen sitenin kendi yöneticisidir. Bu sitede oturan kişiler ona emanettir. Bu benim değil de başkasının kızı da olabilirdi. İdareciler hepsi bizimle tek tek ilgilendi, Allah hepsinden razı olsun. Biz adalete güveniyoruz” dedi.

Pitbull dehşetinde flaş gelişme: Tutuklandılar


ŞAHİN: “CANIMIZ YANIYOR, MÜSAADE EDEMEYİZ”

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Şahin, tehlike arz eden hayvanların insanların bulunduğu yerlerde beslenilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Asiye kızımızı ziyarete geldik. Ailesiyle konuştuk. Başhekimimizden sağlık durumu ile ilgili bilgi aldık. Şuanda yoğun bakımda ve hızlı bir şekilde iyileşme sürecine girdi. İlk 5 gün çok önemlidir. İnşallah bu 5 günde güzel haber alacağız. Suç olmasına rağmen şehrin merkezinde 400 kişinin yaşadığı sitenin içerisinde bu hayvan yönetici tarafından besleniyor. 153 numaralı hattımız üzerinden tehlikeli hayvan besleyen kişiler var ise hemen bize bildirsinler. Bizim bu hayvanları rehabilite edecek, kısırlaştıracak sistemimiz mevcuttur. Hiçbir tedbir almadan insana yakın yerlerde bir yöneticinin bunları beslemesinin sonucu Asiye kızımızda yaşadık. Canımız yanıyor. Buna müsaade edemeyiz. Bunların bir daha yaşanmaması için tedbir almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

"ASİYE'NİN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR"

Asiye Ateş'in tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Dr. Beyhan Tahmazoğlu açıklama yaptı. Asiye’nin hayati tehlikesinin devam ettiğini, beyin dokusunda, yüzünde, kulağında ve boyun kısmında ciddi hasarlar tespit edildiğini belirten Dr. Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Dört yaşındaki bir kız çocuğumuz pitbull cinsi köpeklerin saldırısı sonucu yaralandı. Özellikle baş ve boyun kısımlarından ciddi yaralar almış durumda. Baş bölgesindeki yaralar biraz daha derin. Kafa kemiklerinde kırıklar mevcut. Saç derisinde doku kayıpları söz konusu. Yine kulağında işitmeyle ilgili sıkıntıları var. Ayrıca yüz sinirlerini hareket ettirmekle ilgili sıkıntıları var. Çocuğumuzun geldiğinde şuuru kapalıydı. Şu anda durumu biraz daha iyi. Dünden bu yana birtakım operasyonlar geçirdi. Köpek ısırığı beyin dokusuna kadar işlediği için birtakım sıkıntılar var. İleride birtakım enfeksiyon sıkıntıları olabilir. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda en az 3-4 gün sürecek kritik süreci olacak. Daha sonraki süreçte de yine birtakım operasyonlar geçirecek. Dünküne göre şu anda sağlık durumu biraz daha iyi olmakla birlikte hayati tehlikesi devam ediyor” 

Haberin Devamı

Pitbull dehşetinde flaş gelişme: Tutuklandılar

"KÖPEĞİN BURNUNU YUMRUKLADIM"

Olayı görüp Asiye’nin yardımına koşan bina sakini Celal Aslan, yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Binadayken sesler duydum. Bina sakinleri panik halinde koşmaya başladılar. Ben de dışarı koştuğumda köpekler çocuğu saçından tutmuştu. Çocuğu kurtarmak için köpeğin burnunu yumrukladım. O esnada başka yapacak bir şey yoktu. Birkaç yumruk atıp çocuğu kurtardım. Sonra çocuğu hastaneye götürdüler, ekipler de köpekleri aldı." 

Pitbull dehşetinde flaş gelişme: Tutuklandılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!