Özel: İttifakı tabana yayacağız

Güncelleme Tarihi:

Özel: İttifakı tabana yayacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2023 07:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’nin seçim işbirliğini reddeden kararına saygılı olduklarını belirterek, “Eski dosttan düşman olmaz” mesajını verdi.

Haberin Devamı

Bundan sonra ittifakı toplumsal tabana yayacaklarını da söyleyen Özel, partisinin dünkü Meclis grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

SAYGIMIZI MUHAFAZA EDİYORUZ

“CHP Genel Başkanı olarak seçildiğim günden itibaren Cumhur İttifakı karşısında tüm muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerde işbirliği yapmasını savundum. Perşembe günü de İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i ziyaret ettik. Sayın Akşener’e 81 ilde aday çıkarma kararlarından haberdar olduğumuzu, bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesinin mümkün olup olmadığını sordum. Bunu Genel İdare Kurulları’na (GİK) götüreceklerini söylediler ve pazartesi günü de GİK’te görüşüldü. GİK’in kararı tek başlarına girme yönünde oldu. Her iki karara da saygılıyız demiştim, saygımızı muhafaza ediyoruz.

Haberin Devamı

ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ

İYİ Parti, CHP’nin geçmişte çok önemli işbirlikleri yaptığı, çok kıymet verdiğimiz bir partidir. Ben yakasında güneş görsem, yolda iyi bir insanla karşılaştım derim.

İYİ Parti seçmeni Atatürk’ü, ülkesini, bayrağını seven insanlardır. O yüzden bütün örgütümüzden, seçilmişlerimden talebim şudur, eski dosttan düşman olmaz. Sakın İYİ Parti GİK’te bir karar verdi diye İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti, iyi insanların, çağdaş insanların partisidir.

Geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz, bundan sonra da birlikte çok şey başaracağımız iyi insanların partisidir.

Bundan sonra ne yapacağız? İttifak arayışımızı toplum tabanına yayacağız. Bu yol bizim, bu yürüyüş bizim. Halk partililerin tek başına yürüyeceği bir yol değildir. Bütün milletimizi ranta, talana karşı, halkçı belediyecilikte birleşmeye davet ediyorum.

Özel: İttifakı tabana yayacağız

Toplantıda ‘af’la CHP’ye dönen Tanju Özcan da yer aldı.

KOMİSYONLA YURT TEFTİŞİ

Yurtlarda yaşanan olaylar devam ediyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye’nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir şikâyet hattı ilan edeceğiz. Konunun ilgilisi kimse onunla konuşup, yurt meselesine müdahale edeceğiz.”

Haberin Devamı

MEMURA KİRA YARDIMI

-CHP Lideri Özel konuşmasında memurlara kira yardımı da istedi: “İtirazlara rağmen 7 yıl önce BDDK’yı Ankara’dan İstanbul’a taşıdılar. Şimdi o kurulun İstanbul’daki üyelerine şimdi 30, yılbaşından sonra 42 bin olacak şekilde ek ödenek koyuyorlar. İstanbul’da geçinemiyorlarmış. O maddeyi geri çekin. Hep birlikte o maddeyi düzenleyelim. İstanbul’la birlikte kira sorunu yaşanan bütün kentlerdeki memur ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız, hodri meydan. Emeklilerin en az asgari ücret kadar ücret almasına, verilen bu son 5 bin liranın her ay alınması gerektiğini söyledik ama AK Parti ile MHP yanaşmadı, bütün emeklilere Devlet Bahçeli’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı şikâyet ediyorum.”

Haberin Devamı

Özel: İttifakı tabana yayacağız

KADININ EŞİT TEMSİLİNDE ÖZELEŞTİRİ

- Özel, “Bugün 600 milletvekilinden 119’u, yani yüzde 19.8’i kadın. Hayatın yarısı kadın ama Meclis’in yüzde 19’u kadın. Maalesef CHP de ortalamanın üstünde değil, hatta bir tık altında. O yüzden Atatürk’ün yaptığı ile övüneceğiz ama bizim övünebilmemiz için Meclis’te ve her tarafta kadının eşit temsilini savunmamız ve hayata geçirmemiz gerekiyor. O zaman Gazi’ye layık olabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!