NSU belgeseli bu akşam ZDF'de yayınlanıyor

Güncelleme Tarihi:

NSU belgeseli bu akşam ZDFde yayınlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 11:15

Almanya’da seri cinayetlerden sorumlu Neonazi terör örgütü NSU davası yaklaşık üç yıldır sürüyor. NSU davasıyla ilgili belgeselde oynayan film yıldızı Axel Milberg de dayanamadı: “Öldürücü sağ tehlike küçümseniyor.”

Haberin Devamı

Almanya'da NSU davası mayıs ayında üçüncü yılını dolduracak. Şimdiye kadar 257 duruşma yapıldı. Davanın ne zaman biteceği belli değil.

Bir numaralı sanık Beate Zschaepe’nin eski avukatları yine reddi hakim dilekçesi verdi. Bu haftaki duruşmalar iptal.

NSU belgeseli bu akşam ZDFde yayınlanıyor

Film bu akşam Almanya saati ile 20.15’te ZDF’de gösterilecek.

BU AKŞAM FİLMİ YAYINLANACAK

Bu akşam ise Alman televizyon kanalı ZDF, Zschaepe üzerine bir belgesel filmi yayınlayacak.
NSU belgeseli bu akşam ZDFde yayınlanıyor

Filmin adı ‘Letzte Ausfahrt Gera-Acht Stunden mit Beate Zschaepe’ (Gera’ya Son Çıkış, Beate Zschaepe’yle Sekiz Saat)...

Film, Zschaepe’nin Köln cezaevinde yatarken, iki polis eşliğinde Gera kentinde hasta büyükannesini ziyaret etmek için yaptığı gidiş-dönüş 8 saat yolculuğu konu alıyor ve tamamen tutanaklara dayanıyor. Zschaepe bu yolculuk esnasında polislerle konuşuyor ama burada konuşulanlar mahkemede kullanılamıyor.

Filmde Beate Zschaepe’yi oyuncu Lisa Wagner canlandırıyor. Davayı yürüten başyargıç Manfred Götzl’i ise Axel Milberg oynuyor.

NSU belgeseli bu akşam ZDFde yayınlanıyor


"BU KADARI FAZLA"

Axel Milberg, Almanya’nın polisiye filmlerinin yıldız oyuncularından... Götzl’i oynamak için adliyeye gidip duruşmaları izledi. Axel Milberg, neonazi terörüne karşı devletin tutumunu şöyle eleştirdi:
“Devletin sağ gözü kör. Öldürücü tehlike küçümseniyor ve bağışlanıyor. Tüm dünya bu davayla Almanya’nın bu sağcı katillere nasıl davrandığını izliyor. Ben mahkeme binasından birkaç yüz metre ötede oturuyorum. Set çekimleri öncesi dinleyici olarak duruşmayı izledim. Yargıç Götzl çok güçlü bir kişiliğe sahip olsa gerek. Gözleri önünde olup bitenlere dayanmak öyle kolay değil. NSU davasında ortaya çıkan şeyler insanı deli ediyor. Aşırı sağ çevreden tanıklar birbirlerini suçlamıyor, hatta Zschaepe’yi övüyorlar. Savunma avukatları durmadan reddi hakim dilekçeleriyle ve başka saçmalıklarla davanın devamını baltalıyorlar.”

İNANMIYOR

NSU’nun yıllarca gizli kalmış olmasının bir tesadüf olmadığına inanan Axel Milberg, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Devlet tüm sertliğiyle solun üzerine gidiyor, aramalara bir sürü para harcıyor. Doğru olanı da bu. Ama sağın öldürücü tehlikesini görmüyor, küçümsüyor, önemsemiyor ve bağışlıyor. Bu dayanılır gibi değil.”

Oyuncu Milberg, NSU’nun sadece üç kişiden oluştuğuna da inanmıyor. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!