Nazi Gelin'den şok açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Nazi Gelinden şok açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 09:50

Almanya'da 2000-2007 yıllarında 8’i Türk, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında baş sanık Beate Zschaepe, mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’ndeki davanın 257. duruşmasında Zschaepe, mahkeme heyetinin daha önce yazılı yönelttiği sorulara yazılı cevap verdi ve mahkemede bunları avukatı Hermann Borchert okudu. Zschaepe, cevabında, NSU terör örgütünün işlediği cinayetler ve düzenlediği bombalı saldırılarla ilgisinin olmadığını yineledi. 

NSU kurucuları Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos’un yabancı düşmanı olduklarını belirten Beate Zschaepe, özellikle Türklerden son derece nefret ettiklerini söyledi.

Nazi Gelinden şok açıklamalar


Bir Türk öldüğünde, “Bir Ali daha eksildi” diye alay ettiklerini belirten Zschaepe, “Enver Şimşek’i öldürdüklerini anlatana kadar adam öldüreceklerine inanmıyordum. Yanlarında tabanca olmadan dışarı adım atmıyorlardı. Cezaevine girmekten korktukları için yakalanma durumda intihar edeceklerini söylüyorlardı. Güney Afrika’ya kaçma fikrine ben karşı çıktım. Çünkü orası çok sıcak ve kar yok. Ben kar yağışını çok seviyorum” dedi.

Haberin Devamı

1-2 BARDAKTAN 3 ŞİŞEYE

Mahkeme tarafından sorulan alkol kullanma durumuna oldukça ayrıntılı yanıt veren Zschaepe, şöyle dedi: “Önceleri 1-2 bardak köpüklü şarap içmekle başladım. Her iki Uwe de alkole karşıydı. O nedenle gizli içiyordum. Alkol günde 3 şişe köpüklü ve normal şaraba kadar uzandı. 2006 yılında ise tamamen bıraktım.” Hayatında hiç uyuşturucu kullanmadığını belirten Zschaepe, ayrıca ciddi bir hastalığının olmadığını dile getirdi.

CİNAYETİ ANLATTILAR

Silahların bulunduğu garaj anahtarlarının iki Uwe’de de bulunduğunu ancak kendisinde olmadığını belirten Zschaepe, “İlk cinayetleri olan Türk çiçekçi Enver Şimşek’i öldürdüklerini anlattılar. İkisi de ateş açmış ve fotoğrafını çekmişler. O olaydan sonra normal hayata geçemeyeceklerini ve daima kaçak yaşayacaklarını söylediler. Gelecek endişesi ve cezaevi korkusu onları bu hale soktu” dedi. 


BAKMADAN GEÇME!