Muhalefet: 12 Eylül ve 28 Şubat gibi darbedir

Güncelleme Tarihi:

Muhalefet: 12 Eylül ve 28 Şubat gibi darbedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 00:13

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’yi olağanüstü kurultaya götürme kararı almasını muhalefet, “Sivil darbe” olarak nitelendirdi. Muhalefet, gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Türkiye’de yeni bir darbe yapılmıştır. Bu olay 23,5 milyon seçmene Saray tarafından yapılan bir milli irade gaspıdır. İyi ki Cumhuriyet var, Osmanlı’da olsa Davutoğlu’nun kılıçla kellesi de gidecekti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin: Başbakan’ın görevini terk etmesinin ardında şahsına, ailesine ya da ülkemize karşı bir şantaj ya da ciddi bir tehdit mi söz konusudur? Görevden el çektirenin Erdoğan olması, ortadaki soruları kaldırmadığı gibi yapılan işlemin milli iradeye saygısızlık olduğu gerçeğini de değiştirmeyecektir. 12 Eylül, 28 Şubat gibi 5 Mayıs da bir darbedir.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: Bu toprakların yaşadığı en ağır trajediyi önümüze getiren bir Başbakan pratiğine hakkımızı helal etmiyoruz. Bundan sonra oraya oturacak olan kişinin Başbakan sıfatı olmayacak, sarayın emrini yerine getiren bir memur olarak çalışmış olacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!