MİT'ten MOSSAD'a bilgi satanlara operasyon: 7 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 09:46

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla, edindikleri bilgileri MOSSAD'a satan, aralarında bir özel dedektifin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı

Haberin Devamı

MİT, yaptığı çalışmalar çerçevesinde, özel dedektif Ayberk’in para karşılığı MOSSAD’a bilgi sızdırdığını belirledi. Ayberk’in, aldığı talimatlar üzerine Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği tespit edildi.
Eski bir kamu görevlisi olan ve özel dedektiflik yapan Ayberk’in, MOSSAD’a bilgi temin etmek için aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şahıslardan ekip kurduğu belirlendi.

MOSSAD TARAFINDAN BELGRAD’DA EĞİTİLDİ

MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanı aracılığı ile özel dedektif Hamza Turhan Ayberk ile temasa geçtiği tespit edildi. Ayberk, İsrail Gizli Servisi tarafından önce basit işlerde kullanıldı.

2019’da yılında Belgrad’da Ayberk’e yapılacak işlerle ilgili MOSSAD tarafından eğitim verildi. Ayberk, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle gizli haberleşme uygulamaları kullandı. Resmi kayıtlara yansımaması için ödemeleri kripto para üzerinden aldı.

Haberin Devamı

TEHDİT VE TAKİP DE YAPTI

Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulundu.
Hedefindeki kişilerin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını anlık olarak MOSSAD’a aktardığı tespit edildi. Takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi.

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, operasyona ilişkin detayları şu sözlerle anlattı:

BELGRAD'DA ÖZEL EĞİTİM ALMIŞ

Gerçekten önemli bir operasyon. Uzun süredir takip ediliyorlardı. 7 kişi tespit edildi ve operasyon düzenlendi. Para karşılığı bilgi sızdıranlar gözaltına alındı. Sabah programlarına katılan Hamza Turhan Ayberk de gözaltına alınan kişiler arasında bulunuyor. Uzman sıfatı ile de televizyonlarda görüş paylaşmış. Para karşılığı bilgi sızdırmış. Ayberk'in MOSSAD'ın Victoria isimli ajan ile temas kurmuş, Belgrad'a gidip özel eğitim almış, takip yapmış ve bunu bir dedektiflik şirketi ile yapmış. Dedektiflik yaptırma adına casusluk yaptırmış MOSSAD. İstediği kişilerin araçlarına takip cihazı koymuşlar. Bilgileri sızdıranlar tüm bunları para için yapmışlar. Aralarındaki bağ deşifre olmasın diye ödemeleri kripto para ile yapılmış. Daha önce de dedektiflerden oluşan gruplar tespit edilmişti. Demek ki MOSSAD casusları her yerde.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA'DAN 'KÖSTEBEK-2' PAYLAŞIMI

Operasyonlara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

Uluslararası Casusluk Faaliyetlerinin Tespit ve Deşifresine yönelik İstanbul’da eş zamanlı olarak İsrail İstihbarat unsurlarına karşı düzenlenen “KÖSTEBEK-2” operasyonunda 7 şüpheli yakalandı

Ülkemiz sınırları içinde yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz.

MİT ve EGM İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve istihbarat Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen ortak operasyonda;

İsrail İstihbarat Servisinin hedefindeki Türkiye’de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve
Topladığı bilgi ve belgeleri İsrail İstihbarat unsurlarına aktardığı tespit edilen 7 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı

Operasyonlar sonucu:
Ruhsatsız tabancalara,
Muhtelif miktarda uyuşturucu madde,
Dinleme cihazı tespit etmeye yarayan elektronik alet
Çok sayıda dijital materyal, doküman ve dövize el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MİT Mensuplarımızı ve Polisimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.
Milletimizin duası sizinle 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!