Milli seferberlik

Güncelleme Tarihi:

Milli seferberlik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 21:14

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda milli seferberlik ilan ederek, “Tüm vatandaşlarıma da sesleniyorum. Anayasamızın 104. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başı olarak PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle, tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum. Her kim bu örgütlerin çalışmalarıyla, elemanlarıyla ilgili bir şey duyarsa hemen güvenlik güçlerimize bilgi vermelidir” dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 32. Muhtarlar Toplantısı’nda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HEDEF ŞAHSIM SANIYORLAR

“Acılarımız öylesine çoğaldı ki artık paylaşmanın ötesinde birtakım adımlar atmak durumundayız. Ülkemiz bir ateş çemberinden geçiyor. Yaşadığımız dönem en az İstiklal Harbi kadar önemlidir, hayati sonuçlar doğuracak ehemmiyettedir. 1. Dünya Savaşı’nın ardından dönemin güçleri Türkiye’yi İç Anadolu’da sıkıştırarak Sevr’de tasarladıkları bir avuç toprağa mahkûm etmek istiyorlardı. Bugün de adı konulmamış bir Sevr tehdidiyle karşı karşıyayız. Geçtiğimiz 3 yıldır yaşadığımız hemen her hadise bu oyunun bir parçasıdır, bir sahnesidir. Bazıları sanıyor ki tüm bu saldırıların hedefi, bizim şahsımızdır, hükümetimizdir, partimizdir. Ortada daha büyük bir oyun var. Saldırıya uğrayan bizim şahsımızda somutlaştırdıkları, büyük Türkiye, yeni Türkiye, özgür ve müreffeh Türkiye mücadelesidir.

Haberin Devamı

TWEET’LE YAPAN BEDEL ÖDEYECEK

Bizim bu topraklardan başka vatanımız var mı? Yok. Şahsen benim yok. Kimsenin de olduğunu sanmıyorum. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastedenin başını ezmezsek bekamızı sağlayamayız. Bayrağımızı indirmeye kalkanın kolunu, kanadını kırmazsak şehitlerimize mahcup oluruz. Vatanımızın tek bir karış toprağına dahi göz dikenin gözünü çıkarmak namus borcumuzdur.

Öyle tweet’lerle, mivitlerle bizlere yollama yapanlar bilsinler ki bedelini ödeyeceklerdir. Ülkemizi viraneye çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Suriye’de, Irak’ta, Libya’da bunu yaptılar. Ama bize yapamayacaklar. Yıkıntıların arasında kucağımızda sevdiklerimizin cansız bedenleriyle çaresizce ağlamamızı bekleyenlere o günleri göstermeyeceğiz. Ülkemizi terk etmek zorunda kalıp Akdeniz’in karanlık sularında boğulmayacağız.

Milli seferberlik

HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ

Gün çekişme, eski defterleri karıştırma günü değildir. Hepimiz aynı gemide olduğumuza göre bu gemiye yönelik her saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır. Artık savunmada kalma imkânına sahip değiliz. Misliyle cevap vermek hakkımızdır.

Haberin Devamı

Muhtar dediğimiz nedir? Bulunduğu köyün, mahallenin hangi evinde, dairesinde kim var, bunların enine boyuna bilendir. Tüm vatandaşlarıma da sesleniyorum. Anayasamızın 104. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başı olarak PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’si ve tüm diğerleriyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum. Her kim bu örgütlerin çalışmalarıyla, elemanlarıyla ilgili herhangi bir şey görürse, duyarsa, malumat sahibi olursa hemen güvenlik güçlerimize bilgi vermelidir.”

YETKİNİZİ KULLANMAKTAN ASLA ÇEKİNMEYİN

VATANDAŞLARIMIZIN can ve mal güvenliklerine tehdit oluşturan her terörist, 80 milyonun tamamının düşmanıdır ve ona göre de muamele görecektir. Tüm güvenlik güçlerimize sesleniyorum. Terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı devletimiz de milletimiz de sizin yanınızdadır, arkanızdadır. Yetkilerinizi sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyin. Şehitlerimizin tek bir damla kanı teröristlerin tamamının canlarına karşılık gelemez. Güvenlik güçlerimizden terör örgütlerine ve teröristlere karşı kanunların el verdiği en ağır, en sert muameleyle, kararlı bir şekilde mücadele etmelerini istiyorum. Herkes bu ülkenin, milletin istiklaline ve istikbaline kast etmenin bedelinin ne olduğunu görmelidir. Eğer bu şekilde hareket etmezsek milletimiz ‘ya devlet başa ya kuzgun leşe’ demeye başlar ki asıl tehlikeyi o zaman yaşarız. Böyle bir serzenişe meydan vermeden devlet olmanın gereğini yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Bundan sonra dağdaki teröriste de şehirdeki teröriste de onları destekleyen hiç kimseye huzur yok, rahat yok bunu böyle bilin. Devletimiz tüm birimleriyle, milletimiz her ferdiyle terör örgütlerine inşallah nefes aldırmayacak. Muhtarlarımıza birinci derecede görev düşüyor. Adeta hangi evde kim var, kim yok bunları emniyet güçlerimize sizler bildirmelisiniz. Bunların hepsi güvenlik güçlerimize bildirilmeli. Eğer bu iletişim sağlanırsa işte o zaman bunlar kendilerine kaçacak delik arayacaktır.

Haberin Devamı

EY BM NEREDESİN

AH Halep… Halep’te savrulan aslında insanlığın enkazıdır. Yoğun bir müzakere sürecinin ardından akşam ateşkes sağlandı. Bizzat takip ettiğim bu müzakereler neticesinde sivillerin ve muhaliflerin doğu Halep’ten çıkarılması için tahliye süreci başlıyor umudundaydık ki tekrar ne yazık ki füzeler atılmaya başlandı. Sahadaki durum çok kırılgan, karmaşık. Varılan uzlaşmanın üzerinden saatler geçmeden rejim güçleri ateşkesi bozup yeniden sivillere saldırmaya başladılar. Ey BM neredesin? Her türlü desteği vermeye hazırız, vereceğiz ama bir koridor... Bunun için gayret sarf ediyoruz. İdlib ve civarına gideceklerin yanı sıra Türkiye’ye gelebilecekler için de hazırlıklarımız var. Türkiye’ye mi gelecekler, onları da bağrımıza basmaya hazırız. O ufacık yavruların nasıl çığlıklar attığını, nasıl ölümle baş başa kaldıklarını görüyorsunuz. Ama insanlık buna sessiz. Utanmadan, sıkılmadan hâlâ yok öyle yok böyle konuşup duruyorlar. Türkiye’nin girişimi ve yoğun çabalarıyla varılan bu ateşkesin hayata geçirilmesi Halep’teki masumlar için belki de son umuttur. Bütün tarafları, uluslararası toplumu bu ateşkese riayet etmeye, destek olmaya davet ediyorum. İnsani koridor derhal ve hiçbir engelleme ve sabotaj olmadan açılmalı ve masum insanların doğu Halep’ten salimen çıkmasına izin verilmelidir. Esed rejimi Halep’te açıkça savaş, insanlık suçu işlemektedir. Bu gerçeği ona destek verenler dahil artık herkesin görmesi gerekiyor. BM başta, uluslararası toplumu harekete geçirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

BAKMADAN GEÇME!