Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu... Sıcaklık 10 derece birden düşüyor! İstanbul'da kar yağışı için iki güne dikkat

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 09:59

Türkiye, yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava sisteminin etkisi altına giriyor. Meteoroloji, İstanbul'a sarı kodlu uyarıda bulunurken kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde rüzgar beklendiğini bildirdi. AKOM verilerine göre ise İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların 8-10 derece düşmesi bekleniyor. Kentte sağanak yağmur geçişleri de etkili olacak. Yağışların İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ve Antalya’nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, yarın gece saatlerinden itibaren Marmara'da 4 ila 10 derece azalacak.

Haberin Devamı

Rüzgarın genellikle güney yönlerden orta kuvvette; Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde, yarın gece saatlerinden itibaren İstanbul çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KIYI EGE İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinde görülecek yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Muğla çevreleri, İzmir ve Manisa'nın kuzey ve batı, Balıkesir'in güney ve batı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, yarın akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle birlikte Manisa ve Balıkesir'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen kuvvetli yağışların sebep olacağı sel, su baskını, yıldırım, kıyı kesimlerde hortum riski ve yerel dolu yağışı, kar yağışı beklenen bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ile birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Haberin Devamı

BİR UYARI DA AKOM'DAN: BU SAATLERE DİKKAT

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı. Sıcaklıkların İstanbul genelinde bu akşam saatlerinden itibaren 8 -10 derece düşmesi bekleniyor.

Kentte sağanak yağmur geçişleri de görülecek. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kışa hazırlık çalışmaları kapsamında, 12 bine yakın personel ve 3 binden fazla araç iş makinesiyle görev yapacak.

Haberin Devamı

İBB'ye ait depolarda buzlanmaya karşı kullanmak için 275 bin ton tuz da hazır bulunduruluyor. İBB kış çalışmaları kapsamında ilçe belediyelerine toplamda 60 bin ton tuz vermeyi planlıyor. Kar küreme ve tuzlama ekipleri, 4 bin 23 kilometrelik sorumlu yol ağında 637 müdahale noktasında hazır bekleyecek. Metrobüs güzergahında 44 araç ve iş makinesi görev yaparken, ana arter ve çevre yollarda ise, 44 çekici bulunacak.

İSTANBUL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'den yapılan sarı kodlu uyarıda; İstanbul'da rüzgarın, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İstanbul valiliği de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olunmaları yönünde uyardı.

Haberin Devamı

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... Sıcaklık 10 derece birden düşüyor İstanbulda kar yağışı için iki güne dikkat

ORHAN ŞEN: İSTANBUL'DA ÖĞLEDEN SONRA YAĞMURLU

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in hava durumu değerlendirmesi ise şu şekilde:

Bugün ülkede güneyli rüzgarlar hakim. Marmara, Ege, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer fırtına hızında esecek. Rüzgar gece yarısından sonra Marmara'da kuzeye dönecek ve İstanbul'da fırtınaya dönecek. Rüzgarın kuzeye dönmesiyle sıcaklıklar 6-7 derece azalacak.

Bugün sıcaklıklar ortalamanın üzerinde yağmur Kıyı Ege, Balıkesir, Ankara, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde kuvvetli. İstanbul'da öğleden sonra yağmurlu.

Yarın Kuzey bölgeler karla karışık yağmur ve kar yağışı kıyılarda yağmur. İstanbul yarın yağmurlu Trakya tarafının yüksekleri karla karışık yağmur.

Haberin Devamı

PROF. DR. ŞEN İKİ GÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Yarın gelecek soğuk havada İstanbul kar yağışı almayacak görünüyor. Hafta sonu gelecek soğuk havada daha şanslı görünüyor. Cuma akşamı ve cumartesiye İstanbul da kar için takip edelim.

3 BÜYÜKŞEHİRDE DE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji'nin hava durumu tahminine göre 3 büyükşehirde haftanın ilk üç günü yağışlı geçecek.

Ankara'da bugün ve yarın kuvvetli yağış etkili olacak. Çarşamba günü karla karışık yağmur beklenirken hava sıcaklığı 5 dereceye düşecek.

İstanbul'da yarın Anadolu yakasında kuvvetli yağış görülecek.

İzmir'de 3 gün yağmur etkili olacak, sıcaklık 9 dereceye kadar inecek.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... Sıcaklık 10 derece birden düşüyor İstanbulda kar yağışı için iki güne dikkat

Bugün için beklenen hava durumu haritası...

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... Sıcaklık 10 derece birden düşüyor İstanbulda kar yağışı için iki güne dikkat

Salı günü için beklenen hava durumu haritası...

Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşüp kar değerlerine ineceğine dikkat çekilen açıklamada, yarın kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba ise kent genelinde kar yağışının beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, İBB'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı, kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında 12 bine yakın personelin ve 3 binden fazla iş makinesinin görev yapacağı vurgulandı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 12
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 16
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların, bu sabah ve yarın gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 17
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yarın gece saatlerinde kar yağışlı 4
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 12

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu... Sıcaklık 10 derece birden düşüyor İstanbulda kar yağışı için iki güne dikkat

Çarşamba günü için beklenen hava durumu haritası...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!