Maymun çiçeği pandemiye sebep olur mu? Hastalık Türkiye'de görüldü mü? İşte Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili son durum

Güncelleme Tarihi:

Maymun çiçeği pandemiye sebep olur mu Hastalık Türkiyede görüldü mü İşte Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili son durum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 12:17

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği hastalığına ilişkin, "Hayvan kaynaklı olan bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir pandemiye yol açmaz" dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, maymun çiçeği hastalığı konusunda kamuoyunun müsterih olması gerektiğini belirterek, "Hayvan kaynaklı olan bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2, 3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika'da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır" ifadelerini kullandı.

Maymun çiçeği pandemiye sebep olur mu Hastalık Türkiyede görüldü mü İşte Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili son durum

 
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ TÜRKİYE’DE VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden, 'Maymun Çiçeği Hastalığı konusunda KAMUOYU MÜSTERİH OLMALI: Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir Pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır.' açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, "Ülkemizde bugüne kadar 'maymun çiçeği' vakası görülmemiştir." açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!