LGS’de sonuç günü

Güncelleme Tarihi:

LGS’de sonuç günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 07:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 3-19 Temmuz arasında tercih işlemleri yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar sonuçlarına Bakanlığın internet adresinden ulaşabilecek.

Haberin Devamı

Bu yıl 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı ve 526 birincinin çıktığı LGS kapsamındaki merkezi sınav, 4 Haziran’da uygulandı. Sonuçların 23 Haziran’da açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da başlayan tercih dönemi 19 Temmuz’da tamamlandı. Yerleştirme sonuçları ise Milli Eğitim Bakanlığının internet adresinden bugün duyurulacak. Öte yandan ilk yerleşmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam edecek. 24-28 Temmuz tarihleri arasında yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih dönemi yapılacak. Sonuçları ise 31 Temmuz’da ilan edilecek.

PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE YERLEŞECEKLER
Merkezî yerleştirme, sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapıldı. Sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakıldı.

Haberin Devamı

NAKİLLER İKİ DÖNEMDE YAPILACAK
LGS yerleştirmelerine esas nakiller bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3’er, pansiyonlu okullar için de yine en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullarda ilk tercihine yerleşen öğrenciler, nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etmek zorunda değil. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından yani yaşadığı bölgeden ya da yakınından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

LGS TAKVİMİ
24-28 Temmuz: Yerleştirmeye esas 1'inci nakil tercih başvurularının alınması
31 Temmuz: Yerleştirmeye esas 1'inci nakil sonuçlarının ilanı
31 Temmuz-4 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2'inci nakil tercih başvurularının alınması
7 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2'inci nakil sonuçlarının ilanı
8-16 Ağustos: Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvurularının alınması
18 Ağustos: İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları yerleştirmelerinin tamamlanması
22-25 Ağustos: Yatılılık başvurularının okul ve kurumlarca alınması

BAKMADAN GEÇME!