KPSS tercih kılavuzu 2014/2 İşte kalan boş kontenjanlar

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercih kılavuzu 2014/2 İşte kalan boş kontenjanlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 10:40

KPSS tercihleri başladı, memur adayları puanlarına uygun yerleri seçmeye başladı. ÖSYM'nin AİS sisteminden tercih yapacak olan adaylar, şimdi boş kontenjanları araştırıyor.

Haberin Devamı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercihleri 17 Kasım itibariyle başladı. Dün sabahtan itibaren bilgisayar başına geçen memur adayları, kadroların açıklanmasını merakla bekledi. 26 Kasım’a kadar sürecek olan KPSS tercihleri için kontenjan açıklandı. Memuriyette boş pozisyonlar şöyle:

190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye bağlı olan kurumlardan 4 bin 148, üniversitelerden 138, KİT’ten 745 kişilik kadro açıldı. Öğrenim seviyesine göre ise; Ortaöğretimden 582 kişi, önlisanstan 77 ve lisanstan 3715 kişilik kadro açıldı.

KPSS tercihleri nasıl yapılır?
Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda, geçtiğimiz Temmuz ayında sınava giren lisans ve önlisans oturumlarından herhangi birine giren memur adayları, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’ne TC Kimlik ve şifreleriyle giriş yaparak, puan derecelerine göre tercih yapabilecek.

Tercihler posta yoluyla kabul edilmeyecek
KPSS’ye giren memur adaylrı, tercih kılavuzundan yaptıkları tercihleri ÖSYM’ye posta yoluyla gönderemeyecek. Yalnızca ÖSYMnin sitesinden yapılabilecek.

AİS Kitlendi!
ÖSYM’Nin Aday İşlemleri Sistemi, sabah saatlerinden itibaren yoğunluktan dolayı kilitlendi. Memur adayları, şimdilik tercihlerini yapmakta zorlanıyor.
Sistem açıldığında buraya tıklayarak sisteme giriş yapıp tercihlerinizi girebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!