KPSS yerleştirme sonuçlarında son durum: KPSS 2022/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

KPSS yerleştirme sonuçlarında son durum: KPSS 2022/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2022 10:34

KPSS tercih sonuçları için geri sayım devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına istihdam edilmek üzere yerleştirme yapacak olan ÖSYM KPSS 2022/1 tercih başvurularını 30 Haziran-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında aldı. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim KPSS puan şartının arandığı tercihlerin sonuçları yapılan değerlendirme sonrası ÖSYM. gov.tr ekranı üzerinden ilan edilecek. Adaylar T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecekler. Gözler şimdi tercih sonuçlarında. Peki, KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

KPSS-2022/1 tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı son gelişmeler ile takip ediliyor. Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin KPSS tercih başvuruları tamamlandı. 2020-KPSS Lisans, 2020-KPSS Ön Lisans ve 2020-KPSS Ortaöğretim puanlarının göz önünde bulundurulduğu tercihler ÖSYM tarafından değerlendirilecek. Ancak KPSS-2022/1 tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

KPSS 2022/1 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2022/1 tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında açıklama yapılmadı. Adaylar tercihlerini, 30 Haziran – 07 Temmuz 2022 tarihleri arasında yaptılar. Tercih işlemleri, 07 Temmuz 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erdi.

10 – 15 Haziran 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/9 tercih sonuçları 20 Haziran 2022 tarihinde açıklandı.

Haberin Devamı

TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir.

 Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri, elektronik ortamda kendi şifreleriyle (ÖSYM’den edindikleri/edinecekleri kurum şifresiyle) edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!