Kitap koleksiyonuna 19 milyon lira

Güncelleme Tarihi:

Kitap koleksiyonuna 19 milyon lira
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 22:32

FRANSA’nın ünlü işadamlarından 86 yaşındaki Pierre Berge’nin kitap koleksiyonu Paris’te düzenlenen açıkartırma ile satıldı.

Haberin Devamı

Berge 1600 eserlik kitap koleksiyonundan 376 kitap ve elyazması ile Avrupa edebiyatının XIX. yüzyıla ait çok önemli eserlerini düzenlenen ikinci açıkartırma ile satışa çıkardı.

AIDS FONUNA BAĞIŞLADI
Paris’teki Drout Müzayede Evi’nde önceki gün yapılan açıkartırma sonucunda 5.5 milyon Euro gelir sağlandı. Açıkartırmada Stephane Mallerme’nin eseri 587 bin 720 Euro’ya satılırken, Flubert’in 537 bin 880 Euro, Madame Bovary’nin orijinal edisyonu ise 190 bin 369 Euro’ya alıcı buldu.

Berge, açıkartırma sonunda elde edilen 5.5 milyon Euro (19 milyon lira) geliri, ölene kadar birlikte yaşadığı hayat arkadaşı ünlü tasarımcı Yves Saint Laurent ile birlikte AIDS hastalığı ile mücadele için kurdukları fona bağışladı. Kitap müzayedesinde, 376 antika niteliği taşıyan kitabın yanı sıra Balzac, Hugo, Stendhal, Baudelaire ve Gustave Flaubert gibi ünlü yazarların elyazıları da satışa çıkarıldı. Dünyaca ünlü Yves Saint Laurent markasının kurucularından olan Berge, geçen yılki kitap koleksiyonu satışı sonucu elde edilen 11 milyon Euro’yu yine AIDS hastalığı ile mücadele konusunda yapılan araştırmalar için bağışlamıştı. 

Kitap koleksiyonuna 19 milyon lira


KALANINI DA SATACAK
Pierre Berge, koleksiyonunda kalan ve değeri 30 milyon Euro’ya ulaştığı tahmin edilen son kitaplarını da gelecek yıl yine geliri AIDS fonuna aktarılmak üzere açıkartırmayla satmayı planladığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!