Emine Erdoğan: Kadına kalkan elleri lanetlemeye devam edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Emine Erdoğan: Kadına kalkan elleri lanetlemeye devam edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2022 14:00

Emine Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlen iftarda, şiddet mağduru kadınların anneleriyle tek tek sohbet etti. Azra Gülendam Haytaoğlu’nun annesi Mezide Haytaoğlu, Emine Erdoğan’a sarılarak ağlarken; Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz de sohbet esnasında gözyaşlarını tutamadı. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yitirdiğimiz canların acısını yüreğimizde hissetmeye, kadına kalkan elleri lanetlemeye devam edeceğiz. Şiddeti, el ele verip sevgi ve merhameti çoğaltarak yeneceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, şiddet mağduru kadınların aileleri ile iftar programında bir araya geldi.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen programa, hayatını kaybeden Şule Çetin, Nuray Demir, Azra Gülendam Haytaoğlu, Dilek Kaya, Sıla Şentürk, Dilara Yıldız, Başak Cengiz, Sezen Ünlü, Emine Bulut, Pınar Gültekin, Müzeyyen Boylu, Özgürcan Aslan, Hatice Senem, Hafize Kurban, Hayriye Aylin Alkutay'ın yakınlarının katıldı.

Emine Erdoğan: Kadına kalkan elleri lanetlemeye devam edeceğiz

İftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, masalarına gelerek kendileriyle tanışan davetlilerle sohbet etti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Haberin Devamı

Azra Gülendam Haytaoğlu’nun annesi Mezide Haytaoğlu, Emine Erdoğan’a sarılarak ağlarken; Başak Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz de sohbet esnasında gözyaşlarını tutamadı.

Emine Erdoğan: Kadına kalkan elleri lanetlemeye devam edeceğiz

EMİNE ERDOĞAN: ŞİDDETİ EL ELE VERİP YENECEĞİZ

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şiddet mağduru kadınlarımızın ailelerinin acılarına ortak, sabırlarına destek olmak için iftar sofrasında buluştuk. Yitirdiğimiz canların acısını yüreğimizde hissetmeye, kadına kalkan elleri lanetlemeye devam edeceğiz. Şiddeti, el ele verip sevgi ve merhameti çoğaltarak yeneceğiz” ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan: Kadına kalkan elleri lanetlemeye devam edeceğiz
Azra Gülendam Haytaoğlu

"KADINA ŞİDDETİN KAYNAĞI OLAN İŞTE BU CEHALETLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ise iftar programındaki konuşmasında, "Ülkemizde şiddet mağdurları ve kadın cinayetleri konusunda hayli yüksek hassasiyet oluşmaya başlaması tek teselli kaynağımızdır. Bununla birlikte büyük bir üzüntüyle belirtmek isterim ki, dünyanın hemen her yeri gibi ülkemizde kadına yönelik şiddet vakaları ve kadın cinayetler halen sürmektedir. Temelde insanın insana şiddet uygulaması can yakması hele hele can alması kabul edilemez. Konu kadın olduğunda bu durum çok daha vahim, adaletsiz, yürek yaralayıcı bir hal almaktadır. Bizim medeniyetimizde kadın merhametin, sevgininim, özverinin sembolüdür. İnancımızın muhatabı da kadın veya erkek değil, cinsiyeti, ırkı dili bütün farklıların ötesinde bizatihi insanın kendisidir. Cezalar ve yükümlüler bireyle ilgilidir. Her ne kadar geçmişinden habersiz birileri farklı fotoğraflar çizmeye çalışsa da bizim tarihimizde kadınlar sosyal hayatta daima çok önemliyi, belirleyici ve saygıdeğer bir yere sahip olmuştur. Nasıl oluyor da böyle bir toplumda kadın cinayetleri bu derece öne çıkabiliyor. Diğer pek çok mesele gibi bununda bir tek cevabı vardır. O da cehalettir. Cehaleti sadece okuma yazma bilmeme, üniversite eğitimi olarak düşünmeyin. Gelişmiş, medeni, modern olduğunu söyleyen batı ülkeleri kadına şiddet ve cinayette ilk sıralarda yer alıyor. Demek ki eğitim ve refah seviyesinin ötekinde bir sorunla karşı karşıyayız. Bizi biz yapan değerleri, inancımızı medeniyetimizi bilmemekten kaynaklanan cehalettir. Biz kadına şiddetin kaynağı olan işte bu cehaletle mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan: Kadına kalkan elleri lanetlemeye devam edeceğiz
Başak Cengiz

BAŞAK CENGİZ'İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNMUŞLARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde Can Göktuğ Boz tarafından canice öldürülen mimar Başak Cengiz’in ailesine Ankara’da taziye ziyaretinde bulunmuşlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!