İstanbul'da kar esareti! Toplu ulaşım kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2022 19:53

İstanbul'da iş çıkış saatlerinde kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım araçlarında aşırı yoğunluk oluştu. Duraklardaki yoğunluk nedeniyle araçlara binemeyen vatandaşlar, otoyol kenarında yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı. İzdiham görüntülerinin içinde vatandaşlar metrobüste yaşanan yoğunluğa tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İstanbul'un büyük bölümünde akşam saatlerinde yollarda trafik durma noktasına geldi. Bazı bölgelerde ise araçlar hiç ilerleyemedi.

Otobüs seferlerinde yaşanan aksama ve özel araçlarıyla trafikte ilerleyemeyenlerin eklenmesiyle metrobüs hattında yolcu izdihamı yaşanıyor.

İstanbulda kar esareti Toplu ulaşım kilitlendi

Toplu taşımanın önemli merkezlerinden Cevizlibağ'da, metrobüs ve tramvay duraklarında yoğunluk oluştu.

Metrobüs ve tramvay duraklarındaki yoğunluk nedeniyle araçlara binemeyen vatandaşlar, otoyol kenarında yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı.

İstanbulda kar esareti Toplu ulaşım kilitlendi

Haberin Devamı

METROBÜS TEPKİSİ

Metrobüs yoğunluğuna giren Egemen Bulut, “Her kar yağdığında biz böyle sıkıntılar yaşıyoruz. Kısa sürede bununla alakalı bir önlem alınacağını ben tahmin edemiyorum" dedi.

Bulut tepkisini şöyle sürdürdü:

"Sürekli her iş çıkışı aynı problemi yaşıyoruz. Sürekli ulaşım ile alakalı aksamalar yaşıyoruz. İstanbul’un yoğunluğunu taşıyacak seviyede olduğunu düşünmüyorum toplu taşımanın. İstanbullular metrobüse rağbet gösteriyorlar. Haliyle de bu şekil sıkıntılar yaşıyoruz."


BEYLİKDÜZÜ'NDE HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Öte yandan Beylikdüzü'ndeki yoğun kar yağışı nedeniyle kilometrelerce kuyruk oluşan yolda araçlar mahsur kalırken, bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarlarında bırakıp yürümek zorunda kaldı.

"SAATLERDİR YOLDAYIZ"

Trafikte saatlerce kaldığını söyleyen bir vatandaş, “Yaklaşık 2 buçuk saattir yoldayız. Perişan olduk evlerimize gidemiyoruz. Kar lastiğimiz olmasına rağmen yolda kaldık. Yanımdaki arkadaşım ise bu havada 3 saattir yürüyor. Ben arkadaşımı yoldan aldım arabası yolda kaldığı için bir yere park etti. Ön tarafımız kilitli olduğu için hiçbir yere gidemiyoruz. Artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi suçlu kim suçlu bilmiyorum” dedi.

İstanbulda kar esareti Toplu ulaşım kilitlendi

"1 KİLOMETREYİ 1 SAATTE YÜRÜYEBİLDİM"

Haberin Devamı

Trafiğin kapanması ile yolda kalan başka bir vatandaş ise “Ben yaklaşık 1 kilometre mesafeyi zor koşullarda 1 saattir yürüyorum. Aracımı yollar kapalı olduğu için işyerinde bıraktım ve metrobüse binerek bir akrabamın evine gitmeye çalışıyorum. Gerekli uyarılar yapıldı ama kış koşulları bu sene ağır oldu. Allah korusun bizleri kazalardan” dedi.

İstanbulda kar esareti Toplu ulaşım kilitlendi



İETT OTOBÜSÜ ARIZALANARAK YOLDA KALDI

TEM Otoyolu Seyrantepe Mevkii yan yolda saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, Zincirlikuyu-Yeşilpınar seferini yapan 49Z hat numaralı İETT otobüsü arızalanarak yolda kaldı. İçinde yaklaşık 30 yolcunun bulunduğu otobüsün şoförü, aracı yolun kenarına çekerek yetkililere haber verdi. Bazı yolcular otobüsten inerek yoldan taksi çevirerek yollarına devam ederken, diğerleri yedek otobüsü bekledi. Uzun süre bekledikten sonra bindikleri İETT otobüsünün arıza yapmasını şanssızlık olarak değerlendiren bir yolcu "Yaklaşık olarak 20 dakikadır buradayız, araba arıza yaptı. Balata mı sıkışmış, öyle bir şey dediler. Yolda bir problem yok, giden gidiyor. Yaklaşık 30 yolcu var içeride. İçerisi bunalttı o yüzden dışarıda bekliyorum. Bakalım ne olacak" diye konuştu. Bir başka yolcu ise "Balatalar sıkışmış. Yeni bir otobüs gelecek diyorlar, bekliyoruz. Yeşilpınara gitmeye çalışıyoruz" dedi.

İstanbulda kar esareti Toplu ulaşım kilitlendi



UÇUŞLAR DURDU, YOLCULAR HAVALİMANINDA KALDI

Haberin Devamı

Seferleri iptal olan yolcular bilet değişikliği için, bilet satış ofislerinin önünde kuyruk oluşturdular. Yolcular, şehir içi ulaşımın da durması nedeniyle havalimanında kalmak zorunda kaldı. Ukrayna’ya gitmek için havalimanına gelen ancak yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre uçakta beklemek zorunda kalan Direr Servi ise, "Bizi uçağa aldılar. Uçakta yaklaşık bir saat bekledikten sonra uçuşun olmayacağı ve iptal edildiği söylendi. Bizi uçaktan geri çıkardılar. Biz de biletlerle ilgili değişime geldik. Yarın sabah uçağı değiştirip oradaki fuara yetişmemiz gerekiyor. Biletimizi değiştirip sabah tekrar gitmeye çalışacağız" dedi. 

İstanbulda kar esareti Toplu ulaşım kilitlendi



ŞEHİRLERARASI OTOBÜS SEFERLERİ DURDURULDU


İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerim; ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar, yarın (Salı) 08.00'a kadar durdurulmuştur." ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!