'Hesaplaşmak istiyorsanız karşıma çıkın'

Güncelleme Tarihi:

Hesaplaşmak istiyorsanız karşıma çıkın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 00:19

Trabzon’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Doğrudan benimle mücadele etmek istiyorlar. Miting yapıyorlar, sabah, öğle, akşam, ikindi Kılıçdaroğlu. Arkadaş Kılıçdaroğlu size ne yaptı? Haram yemedi, kul hakkı yemedi, millete doğruları anlatıyor. Benimle hesaplaşmak istiyorsanız çıkar karşıma hesaplaşırsınız, ondan da çekinmiyorum. Bana yapılan hakaretlere cevap vermeyeceğim, milletin vicdanına havale edeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu, mitingde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AYM KARARINDAN ÖRNEK
“Getirilmek istenen yeni rejimde cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin genel başkanı. Bir partinin genel başkanı hâkim, savcı, kaymakam, müftü tayin edecek. Bir partinin genel başkanı hâkim tayin ederse ne olur. Bir dönem hükümet, TBMM’ye bir kanun teklifi getirdi. Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesini ve İsrail’e 49 yıllığına kiralanmasını istiyordu. Kanun, TBMM’de bütün itirazlarımıza rağmen geçti, Anayasa Mahkemesi’ne götürdük. AYM, dedi ki, ‘Türkiye Cumhuriyeti topraklarını başka ülkeye 49 yıllığına kiralayamazsınız’ ve iptal etti. O teklifi getiren hâkimi genel başkan getirse o yasa maddesi iptal edilmezdi ve bugün Suriye sınırımız İsrail’e terk edilmiş durumdaydı. Yargı bağımsızlığı bunun için gereklidir.

YER GÖK ‘EVET’ LEVHASI
Buraya, İstanbul’dan geldim. Yer gök ‘evet’ levhalarıyla dolu. Doğrudan benimle mücadele etmek istiyorlar. Miting yapıyorlar, bakıyorum sabah, öğle, akşam, ikindi Kılıçdaroğlu. Arkadaş Kılıçdaroğlu size ne yaptı? Kılıçdaroğlu, haram yemedi, kul hakkı yemedi, millete doğruları anlatıyor. Eğer siz benimle hesaplaşmak istiyorsanız çıkar karşıma hesaplaşırsınız, ondan da çekinmiyorum. Devletin malını kişisel çıkarlar için kullananlardan mı olacağız yoksa milletin parasını millet için harcayanlardan mı? Buna karar vereceğiz. Bana yapılan hakaretlerin hiçbirisine cevap vermeyeceğim, onu bu yüce milletin vicdanına havale edeceğim. Bugün de konuşacaklar, ana konu Kılıçdaroğlu olacak. Maddelerin içinde Kılıçdaroğlu var mı yok mu bakın, varsa bana haber verin, zahmet olacak.

SAYI İLE GÜÇ OLMAZ
Milletvekili sayısını 600’e çıkartıyorlar. Sayı ile güç olmaz. Parlamento’yu güçlü kılmak istiyorsanız yetkilerini artıracaksınız. Bu Meclis’in yetkilerini alalım bir kişiye verelim. Teklik Allah’a mahsustur. ‘Tek adam olacağım, tek kişi olacağım, bütün yetkiler bende olacak, 80 milyonun düşünmesine gerek yok, her işi ben yaparım’ anlayışında değiliz. Bu anlayış Türkiye’yi felakete sürükler.

Özellikle anneler sizin sezginize güveniyoruz. Tehlikeyi görüyorsunuz, biz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Görüşümüz ne olursa olsun birlikte yaşamak istiyoruz ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu anayasa değişikliği niye geliyor? Bir Allah’ın kulu çıkıp bize anlatsın.

Devlet memuriyetinin güvencesi kalkıyor, bu anayasa değişikliği geçerse demokratik devlet değil, tek adam rejiminin olduğu bir parti devleti inşa edilmiş olacak. Milletvekili sayısını artırıyorlar, fatura 187 trilyon lira. Fındık üreticisi kardeşlerime sesleniyorum, sandığa gittiğinizde şunu düşünün; bu 187 trilyon lirayı fındık üreticisine versen daha iyi değil mi. 50 kişiye niye veriyorsun? Ver fındık üreticisine.”

Hesaplaşmak istiyorsanız karşıma çıkın


MÜHRÜMÜZÜ FINDIK RENGİNE BASACAĞIZ
‘SANDIĞA gideceğiz, fındık rengi olan kahverenginin altına güzel mührümüzü basacağız, demokrasimiz, çocuklarımız, evlatlarımız ve vatanımız için ‘hayır’ diyeceğiz. Yer gök şahit olsun ki, bu anayasa referandumunda ‘hayır’ oyu kullandığınızda evlatlarınıza, torunlarınıza onurlu bir miras bırakacaksınız. ‘Demokrasiyi kaldırmak istediler. Ben gittim hayır oyunu kullandım’ diyeceksiniz.  Annelerin hayırı, şarkı gibi, destan gibi dünyaya yayılsın. Hayır çıkarsa bütün dünyaya şu mesajı vermiş oluruz; ‘Türkiye’de demokrasiyi kaldırmak istediler, parlamentonun yetkilerini bir kişiye vermek istediler, Valisiyle, kaymakamıyla her türlü baskıyı kurdular ama millet direndi ve demokrasiye sahip çıktı, yaşasın Türk milleti’ diyecekler. Zalimin, zulmün karşısında duracağız.’

OĞLUM DA EVLENECEK TRABZONLU OLACAK
OĞLU Kerem Kılıçdaroğlu’nu geçen hafta Trabzonlu bir ailenin kızıyla nişanladığı için sahneye “Trabzon’un dünürü” anonsuyla çıkan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Uçaktan inerken ‘Çok sevinçlisin’ dediler, ‘Çok sevinçliyim çünkü artık Trabzonlu bir kızımız, gelinimiz var’ dedim. Temel’e sormuşlar, ‘Nerelisin’ diye, ‘Henüz evlenmedim’ demiş. Dolayısıyla bizim oğlana da söz kestik, o da evlenecek Trabzonlu olacak” dedi. Partililer Kılıçdaroğlu’na üzerinde ‘Dünür 61’ yazan forma hediye etti.

BAKMADAN GEÇME!