HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: AKP’yle olmaz

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: AKP’yle olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 01:38

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Partili bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacaklarını belirterek, “Toplum, birinci ve ikinci partiye bir sorumluluk, görev vermiş aslında. AKP-CHP koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir” dedi.

Haberin Devamı

SEÇİMDE yüzde 10 barajını geçerek TBMM’ye girmeyi başaran HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Ankara’daki seçim koordinasyon merkezine gitmek için dün Atatürk Havalimanı’na geldi. VIP girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Seçim koordinasyon toplantımız, parti meclis merkez yürütme kurulu toplantımız, bütün adaylarımız ve seçilen arkadaşlarımızla Meclis grup toplantılarımızı yapacağız. Seçimin sonuçlarını, geleceğe dair planlamalarımızı tartışacağız. Türkiye'de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığa elbette izin vermeyeceğiz” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ BİTMEZ

Koalisyon soruları üzerine Demirtaş, “AKP'li bir koalisyon seçeneğinin içinde olmayacağız. Öbür türlü nasıl bir seçenek ortaya çıkar, tartışacağız. Fakat toplum, birinci ve ikinci çıkan partiye bir sorumluluk, görev vermiş aslında. AKP-CHP koalisyon seçeneği ilk tartışılması gerekendir. HDP olarak halkın omuzumuza yüklediği görev ve sorumluluğun farkında olduğumuzu herkesin bilmesi lazım” diye konuştu. Bir gazetecinin “MHP'nin ‘Çözüm Süreci bitsin’ şeklinde bir açıklama oldu” sorusu üzerine Demirtaş, “Çözüm süreci bitmez arkadaşlar” karşılığını verdi.

Demirtaş, havalimanında CHP İstanbul Milletvikili Şafak Pavey'le karşılaştı. Demirtaş’la tokalaşan ve sohbet eden Pavey, “Birlikte iyi salladık diye düşünüyorum” dedi. Demirtaş da, “Umarım her şey iyi olacak” diye karşılık verdi.

Çiçeklerle karşılandı

Haberin Devamı

Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere seçim koordinasyon toplantısı için geldiği HDP Genel Merkezi önünde çiçeklerle karşılandı. Yöneticilerle bir araya gelmeden önce soruları yanıtlayan Demirtaş, “Hepimiz topluma karşı eşit sorumluluk sahibiyiz. İktidarı kaybedince hırçınlaşmanın bir anlamı yok. İktidar, koltuklar tapulu malınız değil. Koltuk elden gidince, öfkelenmenin, saraylara kapanmanın anlamı yok” dedi.

Patlama yerine karanfil

ŞANLIURFA’dan milletvekili seçilen HDP’li Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan, Diyarbakır’a giderek cuma günkü mitingde bombalı saldırının olduğu yeri ziyaret etti. Baydemir, artık yaraların sarılma zamanı olduğunu söyledi. Vekiller, konuşmanın ardından patlamanın olduğu alana kırmızı karanfiller bıraktı. İHA

BAKMADAN GEÇME!