Görüşemediler

Güncelleme Tarihi:

Görüşemediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 00:13

EDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyarete giden 'Avrupalı heyet' kapıdan döndü.

Haberin Devamı

Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev, parlamenterler Avusturyalı Hannes Weninger, Almanya'dan Ame Lietz, İtalya'dan Giacomo Filibeck, Lorenza Tieri, Pia Locatelli, Marietta Tidei, Brando Benfei, İsviçre'den Marie Granlund, Jens Orbach, Johan Buser, Fransa'dan Marie Rose Koro'dan oluşan heyet cezaevine gitti.

Adalet Bakanlığı'ndan izinleri olmadığı gerekçesiyle heyete izin verilmedi. Stanishev, “Maalesef hakların sürekli kötüleşmesi vesilesiyle geliyoruz. Derin kaygılarımı dile getirmek istiyorum” dedi. Heyet İstanbul’da Cumhuriyet gazetesini de ziyaret ederek imtiyaz sahibi Orhan Erinç ile görüştü.

Stanishev, “15 Temmuz ardından Türkiye’nin güvenlikle ilgili kaygıları olduğunu anlıyoruz. Ancak görünen şu ki bu süreçte hükümetin attığı adımlar aklı selim ötesinde adımlar. Muhaliflere yönelik susturma amaçlı baskılar görülüyor. Özgür basına baskılar da bunların içinde. Bunlar ülkeyi bölen adımlar olarak da görülebilir ki, bu Türkiye için tehlikeli bir süreç” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!