Google'dan Audrey Hepburn'e özel doodle

Güncelleme Tarihi:

Googledan Audrey Hepburne özel doodle
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2014 12:03

Google, oyuncu Audrey Hepburn'un 85. doğum gününe özel logo hazırladı.

Haberin Devamı

Google'ın ana sayfasında "doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logoda, Audrey Hepburn'a yer verildi.

Googledan Audrey Hepburne özel doodle


Belçika'da 4 Mayıs 1929'da doğan Audrey Hepburn, çocukluğunda sinemaya büyük ilgi duydu.

Oyuncu olabilmek için İngiltere'ye giden Hepburn, 22 yaşında ilk filmi "Young Wives Tale"da rol aldı. Filmde güzelliği ve zarafetiyle izleyenlerin dikkatini çeken Hepburn, hızlı bir yükselişe geçti.

Bir prensesi canlandırdığı "Roman Holiday", Hepburn'un ilk başrolüydü ve Gregory Peck ile rol aldığı film sayesinde "En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü"nü kazandı. Bu ödül onu bir anda "yıldız mertebesi"ne yükseltti ve Hepburn hızını hiç kaybetmeden art arda başarılı yapımlarda rol aldı.

Audrey Hepburn tüm oyunculuk kariyeri boyunca sayısız ödülün sahibi oldu. 1954'te "Roman Holiday" ile kazandığı Oscar'ın yanında 4 kez "En İyi Kadın Oyuncu" Oscar'ına aday gösterildi. Ayrıca 2 kez İngiliz Film Akademisi Ödülleri BAFTA'yı kazanan Hepburn bu ödüle iki kez de aday gösterildi. Audrey Hepburn, iki kez Altın Küre Ödülü'nün de sahibi oldu.

Audrey Hepburn, 1990'da oyunculuğu askıya aldı ve yalnızca çok özel projelerde yer aldı. Oyuncu, 20 Ocak 1993'te İsviçre'de bağırsak kanseri nedeniyle 63 yaşında vefat etti.

Doodle olarak adlandırılan özel tasarımlı logolar, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkat çekmeyi amaçlıyor.

İnternet kullanıcıları, logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel, daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!