Erdoğan konuşmasında tek bir kişinin adını andı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan konuşmasında tek bir kişinin adını andı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 15:48

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan görevlerini bırakmadan önce son kez partisinin il başkanları ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Başbakan, bu son toplantıda il başkanlarına hitap etti ama, mesajları daha çok kendisinden sonra Başbakanlık ve genel başkanlık görevini yürütecek isme oldu.

Erdoğan konuşmasında tek bir kişinin adını andı
SON KEZ SESLENDİ: YENİ TÜRKİYE’DE TEK BİR ARZUM VAR…



Haberin Devamı

Erdoğan, konuşmasında AK Parti'nin müstakbel Genel Başkanı ve Başbakan'a şu tavsiye ve hedefleri iletti;

BÜTÜN İŞLERİNİZDE İSTİŞARE EDİN

"Üç başlık çok önemli. Katılım, istişare ve ortak akıl. Hele hele bizim için önemli olan bir şey var ki o çok önemli, bütün işlerinizde istişare ediniz prensibi bizim için anlamlıdır."

HIRS, BENCİLLİK UZAK OLSUN

"Bizler şu veya bu şekilde istişarenin neticesine değil de nefsimizin vereceği karara uyarsak partimizin bütünlüğünü zedelemiş oluruz. Hırs bizden uzak olsun, bencillik bizden hep uzak oldu, uzak olsun.

AYAK OYUNLARI YAŞANMASIN

"Sinsilik, ayak oyunları, tuzaklar bu partiye bugüne kadar sirayet etmedi, inşallah etmesin."

Haberin Devamı

MAKAM VE MEVKİ HIRSI OLMASIN

"Partimiz birilerine genel başkanlık koltuğu vermek, cumhurbaşkanlığı başbakanlık bakanlık milletvekili koltuğu vermek için kurulmuş bir parti değildir. Bu parti Türkiye cumhuriyetinin bayrağını itibarını yüceltmek için kurulmuş bir partidir. Makam ve mevki hırsı o çocukların gözündeki parıltıyı söndürür. Yoksulun ekmeğini azaltır"

MEDYA ÜZERİNDEN İRTİBAT KURULMASIN

"Bizim bu kadromuz karnından konuşan bir kadro olmayacaktır. Medya üzerinden irtibat kuran bir kadro değildir. Kulisler ayak oyunları bu kadronun bu hareketin dışındadır. Kimin ne söyleyeceği varsa çıkar istişare kurullarında özgürce ifade eder."

ÜÇ DÖNEM KURALI UYGULANSIN

Haberin Devamı

"Şahsen bu ilkenin sarsılmadan uygulanması taraftarıyım. Fakat burada bir şeyi söylemek istiyorum. Üç dönem kuralı, bir kişinin siyasi yaşamının bitmesi değildir. Üç dönem kuralı sadece parlamentoya girişle alakalı üç dönem arka arkaya görev yapmışsa sonra tekrar parlamentoya girme şartını getiren bir anlayıştır. Partinin kurullarında görev yapabilirsin, STK’larda görev yapabilirsin. Partinin verdiği görevleri yapabilirsin, bu siyaset değil mi? Bu da siyaset. Biz eğer milletvekili olarak görüyorsak bu çok büyük bir hırstır. Bunu frenlememiz lazım."

GENÇ KUŞAKLARIN ÖNÜ AÇILSIN

"Arkadan genç kuşaklar geliyor, zemin hazırlamamız lazım. Onlar da gelsinler bu parlamentonun içinde yer alsınlar.

Haberin Devamı

SEÇME-SEÇİME YAŞI 18'E İNSİN

"Bu dönem partimiz aynen batıda olduğu gibi seçme ve seçilme yaşını gelsin 18’e indirsin."

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE SÜRSÜN

"Bir önemli konu daha var; Bu da paralel yapıyla mücadeledir...10 ağustos seçim süresince, paralel ihanet çeteyle mücadelemizin süreceğini söyledik. Mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdürmesi millete verilmiş bir sözdür vaattir. Genel başkanlık ve başbakanlık makamına gelecek arkadaşımızın da bu yapıya müsamaha göstermemesi hem bizim hem de milletimizin göstergesidir."

VE HEDEF KOYDU: YENİ ANAYASA

Erdoğan, kendisinden sonra gelecek yeni Genel Başkan için bir de somut hedef koydu; Yeni bir Anayasa.
Erdoğan 2015 seçimlerinin önemine değinerek, "Yeni Anayasayı tesis edecek bir çoğunluğa sahip olmalıyız" dedi.

Haberin Devamı

"AHMET BEY'LE DERTLEŞTİK...."

Ankara kulislerinde Erdoğan'dan sonra AK Parti'nin başına geçecek isim olarak en çok Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi geçiyor.
Erdoğan da bugün İl Başkanları'na hitaben yaptığı konuşmada sadece tek bir kişinin adını andı.
Erdoğan, siyasette gençlerin önünün açılması gerektiği mesajını verirken, Ahmet Davutoğlu'ndan bahsetti.

Erdoğan şöyle dedi:
"AK Parti yeni yasama yılında gençlerimizin önünü açarak, ben de bu parlamentoda oy kullanabilirim, benim de bir düşüncem olacak demeli. İşte Avrupa’da bir ülke. Avusturya. Ahmet bey de burada. Dışişleri Bakanı 27 yaşında. Sabah kendisiyle dertleştik. Ondan önce de devlet başkanının özel sekreteri. Bu makamlara gelebiliyor. Biz de bu sıkıntı niye? İşte bunu aşmamız lazım. "

"TEK ARZUMUZ: YENİ BİR MUHALEFET..."

Erdoğan'ın konuşmasında muhalefete de mesaj vardı;
"Yeni Türkiye’den bir arzumuz var, yeni bir muhalefet. Artık bu kaçınılmaz hale gelmiştir. Muhalefetin kendisini sorgulamaktan bu aşamadan sonra kaçış yoktur" dedi.

ERDOĞAN AÇIKLADI: PARALEL YAPI MGK'YA GİRDİ

Başbakan Erdoğan, paralel yapıyla mücadele konusunun "MGK kararı haline geldiği" mesajını da verdi. Erdoğan, " MGK’da da bununla ilgili kararımızı aldık. Bu bizim resmi kayıtlarımıza kod adıyla girmiştir" diye konuştu.

SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan konuşmasında sosyal medyaya da eleştiri getirerek, "doktorun elindeki neşter, katilin elindeki bıçak" benzetmesini kullandı. Erdoğan şöyle dedi;
"Tweet, mweet de pek sevmem. Biliyorsunuz. Facebook olayının neler getirdiğini biliyorsunuz. Bunları da ben şuna benzetiyorum. Doktorun elindeki neşterle katilin elindeki bıçağa benzetiyorum. Şu anda hepsi birbirine karıştı. Bunlar hayat söndürüyor, ailelerin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Gençliğimizi tinerde şunda bunda nereye geldiğini görüyorsunuz. Bunların sosyal medyayla uyum içinde yürüdüğünü görmemiz lazım."

BAKMADAN GEÇME!