Erdoğan çıktı kurşun yağdı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan çıktı kurşun yağdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 01:23

Darbe girişimi sırasında Marmaris’te bir otelde tatilde olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gece ilk açıklamayı 23.15’te yaptıktan sonra otelden ayrıldı. Erdoğan’ın ayrılmasından yaklaşık 1.5 saat sonra İzmir Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalandığı belirtilen 3 helikopter, otele ateş açtı ve bombaladı. 2 polis şehit oldu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece darbe girişimi sırasında Marmaris Grand Yazıcı Club Turban’daki bir villada tatildeydi. İlk açıklamayı önceki gece saat 23.15’te Grand Yazıcı Mares Otel’de yapan Erdoğan daha sonra helikopterle otelden ayrıldı.

Erdoğan çıktı kurşun yağdı

Erdoğan’ın ayrılmasından yaklaşık 1.5 saat sonra İzmir Çiğli’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalandığı belirtilen 3 helikopter, otele ateş açtı ve bombaladı. Ayrıca darbe teşebbüsündeki 40’a yakın asker, karadan otelin bitişiğindeki Case De Maris’i ablukaya aldı. Bunun üzerine özel harekât başta olmak üzere çok sayıda polis otele sevk edildi. Muğla Valiliği’nde Vali Amir Çiçek başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Gerginlik çatışmaya dönüştü. Sabaha kadar süren çatışmalar, bir anda kesildi. Askerler bir bölümü helikopterle olmak üzere bölgeden ayrıldı. 

Haberin Devamı

Erdoğan çıktı kurşun yağdı

CAT’LER ASKER ARADI

Askerlerin, Marmaris-İçmeler Yolu üzerindeki ormanlık alana kaçtıkları belirtildi. Cumhurbaşkanlığı’na bağlı özel polis kuvvetleri CAT (Contra Attack Team-Karşı Saldırı Timi) ile Aydın, Muğla ve Antalya’dan gelen özel harekât timlerinden oluşan 300 kişilik kuvvet, otomatik ve ağır silahlarla Turban Mevkisi’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı villa çevresine kadar 1 kilometrelik alanda arama başlattı. Cumhuriyet Caddesi’nden turistik İçmeler Mahallesi’ne kadar uzanan 8 kilometrelik karayolu ve sahil yürüyüş yolu polis tarafından abluka altına alınarak araç ile sivillerin geçişi yasaklandı. Uzunyalı’da sahil yolunda bulunan bazı villa ve otellerin camlarına kurşunlar isabet etti. Gece meydana gelen çatışmalarda ise iki restoranın eşyası zarar gördü. Çevredeki villa ve apartmanlarda kalanlar tahliye edildi. Bazı özel araçlar zarar gördü.

Haberin Devamı

Erdoğan çıktı kurşun yağdı

Helikopteri kullanıyordu

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın basın açıklaması yaptıktan sonra ayrıldığı otele düzenlenen saldırıyla ilgili Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez, İzmir Çiğli’de yaralı olarak yakalandı. Haldun Gülmez’in, Marmaris’teki çatışmada yaralandığı belirtildi. Haldun Gülmez’in kıyafetlerinin içinden cemaat üyelerinin darbe girişimi öncesinde yaptıkları ‘Fethullah Gülen Cemaat Yemini’ çıktığı öne sürüldü. Marmaris’teki, Aksaz Deniz Üs komutanı Tuğamiral Namık Alper ve helikopteri kullanan Albay Murat Dağlı da gözaltına alındı. Valilik açıklamasında “Olayda kullanılan 2 helikoptere Marmaris’te el konulmuştur. 1 helikopter ise yapılan takip sonucu İzmir ilimizde yakalanmıştır. 1 tuğamiral, 1 albay, 1 yarbay ve 1 üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildi. Olaya karışan 25 kişi ise güvenlik güçlerince aranmaktadır” denildi.

Haberin Devamı

Erdoğan çıktı kurşun yağdı

2 şehit verdiler

ASKERLERLE polis arasındaki çatışmada Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin ve polis memuru Nedip Cengiz Eker şehit oldu, Muğla Valiliği açıklamasında “Darbe teşebbüsünde bulunan kişilerin, 3 askeri helikopterle otele saldırmaları üzerine çıkan çatışmada, biri Cumhurbaşkanlığı koruması, diğeri Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olmak üzere 2 polis şehit olmuştur” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!