Elazığ'da maden ocağında göçük: 4. işçi de kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 10:48

Elazığ’ın Palu ilçesinde bir krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 4. işçi de kurtarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan olayla ilgili başmüfettiş görevlendirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Palu ilçesi Kayaönü köyünde sabah saatlerinde özel bir şirkete ait krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük altında 4 işçi kaldı. Bölgeye AFAD, jandarma, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. 3 işçi göçük altından çıkarılırken, 4. işçi de kurtarıldı.

Elazığda maden ocağında göçük: 4. işçi de kurtarıldı

Açıklamada, “Palu ilçesi Kayaönü köyünde saat 10.04’te özel bir şirkete ait kroma madeni işletmesinde meydana gelen göçük olayında 4 işçi göçük altında kalmış olup, yapılan müdahale neticesinde 3 işçi kurtarılmıştır. 1 işçiyi kurtarma çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Elazığda maden ocağında göçük: 4. işçi de kurtarıldı

Haberin Devamı

4. İŞÇİ DE KURTARILDI

Elazığ'da göçük olan maden ocağında enkaz altında kalan 4. işçi de kurtarıldı.

BAKAN IŞIKHAN: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan göçükle ilgili başmüfettiş görevlendirildiğini bildirdi. Bakan Işıkhan, 'Elazığ’ın Palu ilçesindeki krom madeninde meydana gelen göçükten etkilenen maden işçilerimize ve kıymetli ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Göçükten çıkarılan maden işçilerimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, Allah’tan şifalar diliyorum. Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı Başmüfettiş görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz.' dedi.

KURTARILAN İŞÇİLERDEN 1'İ MADEN SAHİBİNİN OĞLU

Elazığ'ın Palu ilçesi Kayaönü köyü yakınında Bedri Aydın'a ait krom madeninde meydana gelen göçükte mahsur kalan işçi Yunus Yaral'ı arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Yaral ile sesli irtibat sağlandığı, 24 kişilik ekibin çalışma yürüttüğü öğrenildi. Kendi imkanları ile çıkan 1 işçinin ayakta tedavi edildiği, yaralı çıkarılan Ahmet Çelik ile Zülfü Aydın'ın ise Elazığ'a sevk edildiği bildirildi. Zülfü Aydın'ın, ocağın sahibi Bedri Aydın'ın oğlu olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Elazığda maden ocağında göçük: 4. işçi de kurtarıldı

KROM MADENLERİNDE İŞÇİ ÖLÜMLERİ

Aynı köyde 2021 ile 2023 tarihlerinde de işçi ölümleri yaşandı. 2021'de krom çıkarılan özel bir maden ocağında çalışan kuzenler Salih Yıldırım (29) ile Adem Yıldız (30), asansör olarak kullanılan vagondaki demirin kopması sonucu 25 metreden düşerek hayatını kaybetti. 2023'te yine farklı bir krom madeninde yaşanan patlama sonucu göçük altında kalan 2 işçiden Remzi Tahtacı yaşamını yitirdi.  

Elazığda maden ocağında göçük: 4. işçi de kurtarıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!