Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Hampig Sasunyan’ tepkisi: Vahim bir hata

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanlığından Hampig Sasunyan’ tepkisi: Vahim bir hata
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2021 11:58

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Evvelce hakkında şartlı tahliye kararı alınmış bulunan Los Angeles Başkonsolosumuz şehit Kemal Arıkan’ın katili Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın üçüncü bir ülkeye sınır dışı edildiği öğrenilmiştir. Adı geçen teröriste ilişkin kararı terörizme taviz veren vahim bir hata olarak gördüğümüzü ve kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Evvelce hakkında şartlı tahliye kararı alınmış bulunan Los Angeles Başkonsolosumuz ’ın katili Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın üçüncü bir ülkeye sınır dışı edildiği öğrenilmiştir.

Adı geçen teröriste ilişkin kararı terörizme taviz veren vahim bir hata olarak gördüğümüzü ve kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Bu tür kararların terörizmle mücadeleye değil, terörizmin siyasi hedefler için başvurulabilecek kullanışlı bir araç olarak yüceltilmesine çalışan çevrelerin gündemine hizmet edeceği aşikardır.

Dışişleri Bakanlığından Hampig Sasunyan’ tepkisi: Vahim bir hata
Şehit Kemal Arıkan

Haberin Devamı

Bu vesileyle, bir kez daha şehit diplomatımız Kemal Arıkan’ı ve Ermeni terör örgütlerinin saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

BAKMADAN GEÇME!