Devletin zirvesinde ‘telefon’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesinde ‘telefon’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 07:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Pençe-Kilit bölgesinden gelen şehit haberlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MHP ve İYİ Parti liderleriyle görüşmesine ilişkin, “Bazı telefonların gelmesi, gelmemesinden daha kötüdür” dedi.

Haberin Devamı

CHP Lideri Özgür Özel, şehitler için saygı duruşuyla başlayan partisinin dünkü Meclis Grubu’nda özetle şunları söyledi:

“Son bir ayda 25 askerimizden 23’ü Pençe-Kilit bölgesinde hayatını kaybetti. Aynı ezberi tekrar edenler bizi de susmaya, sorumluluklarını hatırlatmamaya, onlardan hesap sormamaya davet ettiler. Ülkede kötü giden bir şey varsa eleştirirsiniz. Evlatlarımızın kanı akmasın diye konuşuyoruz. Geçen sefer beylerin ezberlerini bozduk. Niye aynı şekilde şehit veriyoruz? Aynı bölge, aynı üs, aynı zafiyet, aynı hatalar ve yeni şehitler. Yine çıktılar, bir kez daha kınama yayınlayalım. Bu kez SP, Gelecek, DEVA, DP de imzalamadı. Bizim gibi kendi bildirilerini sunuyorlar. İYİ Parti’nin de kendi bildirisini yayınlamasını ümit ediyoruz, aksi durum hepimizi çok üzüyor.  

Haberin Devamı

GELMEYEN TELEFON GURURU

Terör saldırısı olmuş, devletin başı kime telefon açmış kime açmamış onun tartışması sürüyor. Siz eğer şehitlerimizin geldiği gecede bazı liderleri arayıp bazılarını aramazsanız, her şey olabilmiş ama devlet insanı olamamışsınız demektir. Bazı telefonların gelmesi gelmemesinden daha kötüdür. Gelmeyen telefonla gurur duyuyorum.

PENÇE-KİLİT SORULARI

Pençe Kilit Harekâtı’nın siyasi ve askeri hedefleri, bu hedeflere ulaşılma durumu nedir? İstihbarat temininde zafiyet var mıdır? Teröristlerin saldırıları, üs bölgelerinin mevsimsel koşullara karşı yeterli korumaya ve gerekli tahkimata sahip olmaması sebebiyle mi önlenemiyor? Kararlar askeri olarak savunulmakta mıdır yoksa sivil olarak mı verilip askere dayatılmaktadır?”

CHP BİLDİRİSİNİ YAYINLADI

Özel dün sosyal medyadan da partisinin bildirisini paylaştı. Bildiri de özetle şu satırlar yer aldı: “TSK, alınan siyasi kararların uygulayıcısıdır. Bu çerçevede izlenen stratejinin sağlamlığı, askerin donanımından üs bölgelerinin tahkiminden icrai faaliyetlere kadar uygulamanın doğruluğu konularında muhatap, siyasi iradedir. Dünyadaki tüm demokratik devletlerde Meclis, böylesine önemli bir konuda siyasi iradeyi denetler, kendi araştırmasını yapar.”

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL BİRLİKTE

-CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer’in annesi Saime Dinçer için düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Çankaya- Oran Pir Sultan Abdal Cemevi’ndeki törende Özel ve Kılıçdaroğlu aileyle birlikte ön safta yer aldılar. Özel dün, pençe harekât bölgesinde şehit olan Gökhan Delen’in Aksaray’daki ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Devletin zirvesinde ‘telefon’ tartışması

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI

- ÖZEL, “Son bir yılda dana eti yüzde 143, zeytinyağı yüzde 180 arttı, memura yüzde 49.25, emekliye yüzde 37.57 zam verdiler. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL. Kınıyoruz. En düşük emekli aylığı en azından asgari ücret kadar olmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ’DEN TRANSFER

- Bilecik Belediye Başkanlığı’nı AK Parti ve MHP’nin de destek oylarıyla İYİ Parti’ye kaptıran CHP, dün İYİ Parti’den iki belediye başkanı transfer etti. Zonguldak Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ile Çanakkale Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli’nin rozetlerini, grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!