Depremzedelere omuz verdik

Güncelleme Tarihi:

Depremzedelere omuz verdik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 07:00

Canlı bağlantıyla Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Depremin siyasetini ve istismarını yapanlardan değil, depremzedelerimizin acılarını paylaşanlardan, yüreklerine omuz verenlerden, hizmet edenlerden olduk” dedi ve özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

28 MAYIS TEŞEKKÜRÜ: “Hatayımız ve Hataylı depremzedelerimiz için bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. 28 Mayıs seçiminde şahsıma verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Sizlere olan şükran borcumuzu daha çok çalışarak, eser ve hizmet üreterek ödeyeceğiz. Depremin üzerinden 209 geçmiş olsa da yüreğimizde açtığı yaralar tazeliğini koruyor. Aramızdan ayrılan hiçbir insanımızı unutmadık, unutmayacağız.

SÖZ VERENLER YOLUNUZU UNUTTU: Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü verenler, seçimle beraber şehirlerimizi ve yollarını da unuttu. Şov peşinde koşan deprem turistleri çekip gittikten sonra bile Hatay ile kardeş ilan ettiğimiz 94 belediyemiz ve ekipleriyle destek oldu. Depremin siyasetini ve istismarını yapanlardan değil, depremzedelerimizin acılarını paylaşanlardan, yüreklerine omuz verenlerden olduk. Sırf oy tercihlerinden dolayı depremzedelerimize hakaret edenlerden değil 85 milyonun tamamını kucaklayanlardan olduk. Hayatımızı en son 28 Mayıs seçimlerinden önce ziyaret etmiş sizlerle dertleşmiş ve Defne Devlet Hastanesi’ni açmıştık. Birilerinin tek kare üzerinden yürüttüğü linç kampanyasına rağmen hastanemiz, Hataylı kardeşlerimize hizmet ediyor. Depremi sadece fotoğraf üzerinden görenler depremi anlamakta zorlanıyor.

Haberin Devamı

SIKINTILARINIZI BİLİYORUZ: Hatay ve ilçelerinin asrın felaketini yaşadığı su götürmez bir gerçektir. Devletimizin tüm olumsuzluklara rağmen çabaları da takdire şayandır. Ekonomisi ne olursa olsun bu depremin altından kalkabilecek devlet sayısı bir elin parmağını geçmez. Afet bölgesinde yaşayan kardeşlerimizin sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Talep ve beklentileri karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kahramanmaraş ve Adıyaman’da canlı bağlantıyla binlerce deprem konutunun temelini attık. Bugün de aynı sevinci yaşıyoruz. Hatay’da 254 bin 195 konut zarar görmüştü. Şuanda Hatay’da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası devam ediyor.

HEM HİBE HEM KREDİ DESTEĞİ: Bugün temellerini attığımız projelerimizle birlikte Hatay’ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz. Yerinde dönüşüm projemize Hataylı kardeşlerimizin gösterdiği ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Projemiz, Hatay merkez ve ilçelerinden toplam 86 bin kişi başvuru yaptı. Proje kapsamında biz hem hibe hem de kredi desteği vereceğiz. Vatandaşımız da bakanlık desteği ve teşvikiyle evlerini yapacak. Vergi, harç, yapı denetim gibi her türlü masraftan muaf olacaklar. Bakanlığımız ruhsattan meskene kadar tüm süreci denetleyecek. Böylece inşa edilen konutların depreme dayanıklılığıyla ilgili zihinlerde hiçbir soru işareti oluşmayacak. Hatay Havalimanının projesi tamamlandı. Kısa sürede yapımına başlıyoruz. Şehrimizin her türlü meselesi gibi, diğer projelerin de yakın takibimde olduğunu bilmenizi istiyorum.”

Depremzedelere omuz verdik


Haberin Devamı

5 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN TEMELİ ATILDI

Dün yapılan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni’yle 5 bin bağımsız bölümün yapımına başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün toplam 5 bin bağımsız bölümün temelini atıyoruz. Antakya’da zarar gören Uzun Çarşı’yı ihya etmek için 600 dükkanın, Antakya Atatürk Caddesi’nde yerinde dönüşüm kapsamında 3 bin 500 bağımsız bölümün, Arsuz’da rezerv alanlarda 900 bağımsız bölümün yapımına başlıyoruz” dedi.

Depremzedelere omuz verdik


BAKKAL ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kısıklı’daki konutundan Vahdettin Köşkü’ne giderken makam aracından inerek vatandaşlarla sohbet etti, çocuklara oyuncak ve harçlık dağıttı. Erdoğan mahalle bakkalına da uğradı.

Haberin Devamı

G20’DE NETANYAHU İLE BİR GÖRÜŞME OLABİLİR

Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, 8-10 Eylül arasında Hindistan’da yapılacak G20 zirvesinde Erdoğan ile Netanyahu’nun görüşme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan Kılıç, Karadeniz Tahıl Koridoru anlaşması hakkında da “Pazartesi günü (4 Eylül) yapılacak Soçi Zirvesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Putin’in bir araya gelecekleri görüşmede son durum ele alınacak. Ümit ediyoruz ki başarıya ulaşmış oluruz, çünkü bu tüm dünya için gerekli” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!