Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Adamın anında işini bitirirler

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Adamın anında işini bitirirler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 01:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik ‘diktatör’ eleştirilerine “Diktatör olsam sen küfredip hakaret edeceksin ha, adamın anında işini bitirirler” diyerek yanıt verdi. Ankara Gölbaşı’nda ve Eskişehir’de vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, “İşte ordu işte komutan” sloganı atanları da “SizlerAnayasa’daki başkomutandan bahsediyorsunuzdeğil mi, karıştırmayalım” diye uyardı.

Haberin Devamı

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

İKİ ÖNEMLİ TEHLİKEMİZ VAR


“Bu ülkede iki önemli tehlike var. Bunlardan biri makbul Türkler, diğeri de makbul Kürtler. Biz her ikisine de hayır diyoruz. Bizim anlayışımızda ne siyasi Kürtçülük vardır, ne siyasi Türkçülük. Terör örgütünün güdümündeki parti, bizim bayrağımıza alternatif bayrak çıkarmış, bunları görüyorsunuz değil mi? Bayrağımıza alternatif bayrak çıkartanlardan yana mı olacaksınız yoksa bayrağımızdan yana mı? Neymiş diktatör. Kimmiş diktatör? 90 partiden 20’sinin seçime girdiği yerde diktatör... Bu nasıl diktatör ki her gün gazetelerinden televizyonlarından küfredecekler, ben diktatör olacağım.


KIRK ÇÜRÜK YUMURTA


Biz demokrasiye inandık. Ama yola çıkarken bizi idamla tehdit edenlere bir şey söyledik, ‘Biz kefenimizle bu yola çıktık’. Bunu Doğan medyası, sosyal medyasından yapmadı mı? Şimdi allayıp, pullayıp, pudralayıp çıkarıyorlar. Niye? Diyorlar ki ‘yine bu yola bunlarla devam etmemeliyiz’. Ben niye meydanlardayım? Tek sebebi var, bunlar yıllarca bu ülkede hükümetler kurup hükümetler indirdiler. Artık bu ülkede millet, hükümet kurup indirecek. Sıkıntıları buradan geliyor. Bunlar milli iradeyi ipotek altına almak istiyorlardı, 10 Ağustos’ta 14 partiyle bir araya geldiler milletim yüzde 52 ile ‘Erdoğan’ dedi. Atalarımızın güzel bir sözü var: Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez.

Haberin Devamı


PARALEL-BÖLÜCÜ-CHP-MHP


Bu MHP 5 yıllığına iktidara gelmemiş miydi, 3.5 yılda bırakıp kaçtılar. Şimdi çıkmış meydanlarda dolaşıyor, diyor ki tek başına iktidar... Be kardeşim milli irade seni tanıyor, biliyor. Siz değil misiniz 25 tane bankayı batıran, 50 milyar dolar faturayı millete kesen. ‘Milliyetçiyim’ diyor, bunlardan olsa olsa kafatası milliyetçisi olur, milliyetçilik hizmettir.
Paralel örgüt, bölücü örgüt, bunların kulağına ne fısıldarsa, Bahçeli de Kılıçdaroğlu da aynısını tekrar ediyor. Kandil’deki terör baronları ne diyorsa, ırkçı Doğan medyası da onu söylüyor. Hiç mi vicdanınız, hiç mi insani bir tarafınız kalmadı? Hiç mi vatan sevgisi, millet şuuru, tarih bilinci edinmediniz? Türkmenler katledilirken, Türkiye’nin eli kolu bağlı bir şekilde oturup seyretmesini mi bekliyorsunuz? Ölüm karşısında çekirdek çitlemek sizin meşrebiniz olabilir ama bu millet, bu devlet asla böyle bir şey yapmaz.”

Haberin Devamı

Elinde saz olanlara inanmayın


CUMHURBAŞKANI Erdoğan, ‘cici çocuk’ diye nitelendirdiği HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın saz çalıp türkü söylemesine gönderme yaparak şöyle dedi: “Şimdi de elinde saz olanlara inanmayın. Gerçek aşıklar şu anda toprağın altında. Onlar diyor ki ‘uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece’. Unutmayın Aşık Veysel’i de bu Ankara’ya sokmamıştı bu zihniyet. Şimdi bunların bir cici çocuğu var malum. Bu cici çocuk, benim Kürt kardeşlerimi sokağa davet etti mi, etti. O gün 50 kişi öldü mü? Ölenler Kürt değil miydi? Öldüren? Onlar da Kürt’tü. Sadece ona söylemiyorum; onda ciğer yok, zerre kadar insaf yok. O aydınlara sesleniyorum. Siz bu tür katliama vesile olanlarla birlikte mi olacaksınız? Devamlı tehdit. Bu tehditlerle demokrasi, siyaset olmaz. Siyaset sandıktadır, parlamentodadır, demokrasi halktan geçer, silahtan değil. Silahla siyaset olmaz fikirle olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!