Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş'a: Sufleli ihanet

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Selahattin Demirtaşa: Sufleli ihanet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 23:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Lideri Demirtaş’ın açıklamalarıyla ilgili, “Malum eşbaşkan Rusya ziyareti sonrasında kulaklarına üflenen suflelerin de etkisiyle olsa gerek birtakım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eşbaşkanın yaptığı ihanettir” dedi. Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İŞTAHI KABARMIŞ

“Suriye’deki son gelişmelerin PKK terör örgütünün ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik iştahını da kabarttığını görüyoruz. PKK’nın Suriye kolu PYD, YPG’nin elde ettiğini düşündüğü bazı kazanımları ülkemize taşıma gayreti, son terör olaylarının gerisindeki sebeplerden biridir. Biz bunlara fırsat vermedik, asla da vermeyeceğiz. Şu anda güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlara imza atıyorlar. Yurtiçinde ve yurtdışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aşmış vaziyette. Bu operasyonlar ülkemizde terörü tamamıyla yok edene kadar ve bu noktada bölgeye refah, huzur getirinceye kadar, kararlı şekilde, milli güvenliğimiz için bunu tehdit olmaktan çıkarıncaya kadar devam edecektir. Bölücü örgütün siyasi uzantıları, mevcut konjonktürden istifadeyle ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladılar. Bu süreç maskelerin düştüğü, gerçek yüzlerin de görüldüğü bir süreçtir.

Haberin Devamı

ÖLÇÜSÜNÜ ALACAKTIR

Malum eşbaşkan hafta sonu Rusya ziyareti sonrasında kulaklarına üflenen suflelerin de etkisiyle olsa gerek birtakım hezeyanlar ifade etmiştir. Bu eşbaşkanın yaptığı açık ve net olarak bir provokasyondur, ihanettir. Türkiye üzerinde operasyon yapmak, ameliyat yapmak isteyen herkes boyunun ölçüsünü almıştır ve bunlar da alacaktır.

KUKLA SİYASETÇİLER

Terör örgütü ve onun kuklası olan siyasetçiler, bu noktada attıkları adımlarda bugüne kadar yaptığımız uyarılarla hep dikkatli olmalıdır derken, bunlar tam aksini şu ana kadar icra etmişlerdir. Bu açıklamaların gerçek sebebini de biliyoruz. Bu tür açıklamalar, kazdığı hendeğe gömülen terör örgütünün başarısızlıklarını örtme çabasının ürünüdür. Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne, bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklardır.

FİGÜRAN SİYASETÇİ GÜRUHU

Bölge insanı da bu terörist ve siyasetçi güruhunun, hangi senaryoların figüranlığını yaptığını gördükçe onlarla arasına mesafe koymuştur. Ülkemizin birliğine, beraberliğine, huzuruna, kardeşliğine balta vuran bu ihanet şebekesinin hak ettikleri dersi, milletimizden ve hukuktan en kısa sürede alacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

14. MADDE UYARISI

Anayasamızın 14’üncü maddesi bir defa bunların attığı bu adımlara karşı konulmuş bir maddedir. Siz böyle bir adımı atamazsınız. Böyle bir şeye zaten bu ülkenin ne milli iradesi müsaade eder ne güvenlik güçleri, silahlı kuvvetleriyle, polisiyle, köy korucularıyla buna müsaade eder. Anında bizler gereğini bu güne kadar nasıl yaptıysak, bundan sonra da yaparız. Nasıl o açtıkları çukurlarda kendileri boğuluyorsa, bundan sonra da boğulmaya devam edecek.”

SAZ ÇALIP NİŞANTAŞI’NDA GEZİNMEKLE TÜRKİYE PARTİSİ OLUNMUYOR

Erdoğan, HDP’nin 7 Haziran seçimleri öncesi “Türkiye partisi olacağız” iddiasında bulunduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bunlar bir taraftan ‘Biz Türkiye partisiyiz’ veya ‘Türkiyeliyiz’ demeye başladılar 7 Haziran seçimleri öncesinde. Bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Ele saz almakla veya Nişantaşı’nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor. Türkiye partisi olabilmek için Tüm Türkiye’de halkımızın değerlerine saygı duymak gerekir. Sen bir defa hangi hakla Türkiye’nin bu mevcut üniter yapısı içerisinde, Güneydoğu’da, Doğu’da bu bölgelerde bir devlet kurmaktan bahsediyorsun? Zerre kadar şu parlamentonun içerisinde olduğunu farkında olsa... Bu kişi henüz milletvekili yemini dahi etmiş değil, parlamentoya da uğramış değil. (Erdoğan’a bir kâğıt verilerek Demirtaş’ın yemin ettiğinin hatırlatılması üzerine) Demirtaş 4 gün önce yemin etmiş. O kadar yakından takip edemiyoruz tabii. Bu da çok manidar.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Selahattin Demirtaşa: Sufleli ihanet

BÖYLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak ‘TUR’la dün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gitti. Riyad’da iki gün kalacak olan Erdoğan’ı, Riyad Kral Halid Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminali’nde, Suudi Arabistan Devlet Bakanı Prens Mansur bin Mutaib bin Abdulaziz Al Suud, Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Devlet Bakanı Musaad bin Muhammed Al-Aiban karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad’a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile gitti. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı El Yamamah Sarayı’nda resmi törenle karşıladı. Daha sonra Kral Selman, El Yamamah Sarayı Kraliyet Divanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti dolayısıyla öğle yemeği verdi. Bu yıl üçüncü kez Riyad’a giden Erdoğan’ın Kral ile görüşmesinde en önemli gündem maddeleri Suriye ve terör örgütü IŞİD’e karşı mücadele olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!