Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile görüştü... Musk'a Teknofest daveti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 00:28

ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk ile görüştü. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk ile görüştü.

İkili arasındaki görüşme, New York'taki Türkevi'nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile görüştü... Muska Teknofest daveti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye Elon Musk’ın yanında katılan oğlu ’AE A-XII’e top hediye etti.

ERDOĞAN'DAN MUSK'A TEKNOFEST DAVETİ

Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'nda yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet ettiği ifade edildi. İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile görüştü... Muska Teknofest daveti
 Cumhurbaşkanı Erdoğan Musk’a 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' adlı kitabını hediye etti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!