CHP Genel Başkanı Özel ‘yeni hayat’ını anlattı: Korumaları atlatamadım

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Başkanı Özel ‘yeni hayat’ını anlattı: Korumaları atlatamadım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2023 07:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TFMD Yönetim Kurulu’nun ziyaretinde, genel başkan seçilmesiyle yeni hayatındaki zorunlu değişiklikleri anlattı. Çevresindeki korumalara alışmaya çalıştığını söyledi. Özel, “Zaman zaman korumaları atlatma çabam oluyor ama çok da başarılı olamıyorum” dedi. 

Haberin Devamı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel ile Adem Altan, Hamza Şahin, Mert Gökhan Koç, Bülent Uzun, Cenk Özel ve Necati Savaş’tan oluşan yönetim kurulu üyelerini kabul eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisini ziyarete gelen TFMD yönetim kurulunun fotoğraflarını da çekti. TFMD Yönetimi, fotoğraflarını çeken CHP Genel Başkanı Özel’e, üyelerinden Alp Eren Kaya’nın çektiği Ankara ve Kocetepe’nin üzerinden yükselen dolunayın bir arada olduğu fotoğrafı hediye etti. Özel, derneğin Yılın Basın Fotoğrafları Kataloğu ve Foto Muhabiri Dergisi’ni de inceledi.

MİSAFİRHANEDE KALIYOR

Genel Başkanlığa seçilmeden önce de Ankara’da evi olmadığını belirten Özel, “İlk vekil olduğumdan bu yana misafirhanede kalıyordum. Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney ile aynı misafirhanede kalıyorum. Genel Başkan seçilince misafirhanenin girişine güvenlik kulübesi koymak istediler. Gerek olmadığını söyledim” dedi.

Haberin Devamı

MEĞER İZLENMİŞİZ

Korumalara alışık olmadığını dile getiren Özel, grup başkan vekilliği sırasında kendisi ile ilgili koruma kararlarını imza atarak kabul etmediğini söyledi. Özel, yeni dönemi şöyle anlattı: “Tabii ana muhalefet genel başkanlığı farklı bir durum ve devlet protokolü sebebiyle resmi koruma kararı var. Ben ısrarla ‘en azından tek bir koruma olsun’ desem de bu çok benim isteğime kalmıyor. Etrafımdaki kalabalık koruma grubuna alışmaya çalışıyorum. O kısmı biraz zor. Zaman zaman korumaları atlatma çabam oluyor ama çok da başarılı olamıyorum. Bir akşam Burhanettin Bulut’a ‘Sen arabayı getir. Birlikte dışarıda bir şeyler yapalım’ dedim. Misafirhaneden geç saatlerde çıktık. Ertesi günü koruma müdürümüz kapıdan ayrıldığımız anın kamera kayıtlarını gösterdi. Biz atlattık sanıyoruz. Ama meğer uzaktan izlenmişiz.”

AİLEMİZ ATOMLARA AYRILDI

Özel, Meclis çalışmaları döneminde olduğu gibi Genel Başkanlığa seçilmesi sonrasında da kendisinin Ankara’da, eşi Didem Özel’in Manisa’da eczanesinin başında, kızı İpek’in ise İstanbul’da okulda olduğunu belirterek, “3 kişilik bir çekirdek aileyiz. Çekirdek ailemiz atomlarına ayrılmış durumda. Ama artık Manisa’ya gitmek için fırsat kolluyorum. Geçen gün Gençlik Kolları’ndan geldiler, ‘toplantıyı nerede yapalım’ diye. Ben de şehzadeler kenti Manisa’da yapalım dedim. 15-16 Aralık’ta Gençlik Kolları İl Başkanları toplantımızı Manisa’da yapacağız. Gençlere Manisa’yı da gezdireceğim. Ailemi de görmüş olacağım. 4 haftadır Manisa’ya gitmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

YERLER DEĞİŞTİ

Özgür Özel boynundaki fotoğraf makinesiyle, kendisini ziyarete gelen Türkiye Foto Muhabirleri Derneği yöneticilerinin fotoğrafını çekti.

CHP Genel Başkanı Özel ‘yeni hayat’ını anlattı: Korumaları atlatamadım

ALMANCASIYLA ŞAŞIRTTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) kongresine katılmak için gittiği Berlin temaslarında Almancasıyla duyanları şaşırttı. Özel, SPD kongresinde Almanca yaptığı konuşmasında da Gazze mesajı vererek, “Bu dramı durdurmak için harekete geçmemiz gerekiyor” dedi.

24 SAATLİK YOĞUN GEZİ

Özel, önceki gün SPD kongresine katılmak üzere bir günlük Almanya seyahati gerçekleştirdi. Özel, Berlin’de Friedrich Ebert Vakfı Başkanı ve eski Avrupa Parlementosu Başkanı Martin Schulz, SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. 

Haberin Devamı

ALMANCA GAZZE MESAJI

Özel, SPD kongresinde Almanca yaptığı konuşmasında özetle “Gazze’de yaşananlar, sosyal demokrat ve sosyalist partilerin yüzyılı aşkın bir süredir savunduğu, insan haklarını, ihtiyaç sahiplerinin refahını ve masumların korunmasını amaçlayan ilkelere aykırıdır. Tam da bu yüzden, bu dramı durdurmak için harekete geçmemiz gerekiyor. Ateşkesin kalıcı olarak sağlanması çağrımızı yineliyoruz” dedi.

BORNOVA ANADOLU LİSESİ’NDEN

Biyografisinde “İyi derecede Almanca ve İngilizce bildiği” yazan Özel, Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü mezunu. Ardından Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!